Inhoud
Wat kost een glazen schuifdeur?
De prijs van een glazen schuifdeur of schuifraam hangt van verschillende factoren af. Zo speelt de dikte van het glas, het soort glas en de afmeting van de schuifdeur een rol. Ook is het prijskaartje van glazen schuifdeuren afhankelijk van het soort railsysteem en deurbeslag dat je kiest.
Wanneer je een glazen schuifdeur laat plaatsen, val je meteen in een hogere prijscategorie dan wanneer je het zelf plaatst. Ook wanneer je kiest voor een op maat gemaakte glazen schuifdeur, stijgt de prijs. Al deze verschillende criteria beïnvloeden de prijs.
Wil je jouw glazen schuifdeuren binnen zelf plaatsen? In dat geval vind je een glazen schuifdeur al vanaf 200 euro. Je hebt de keuze tussen een aantal standaardafmetingen. In het pakket zit het glazen blad, schuifsysteem en deurbeslag.
Waarom hulp inschakelen?
Omdat het glas makkelijk breekbaar/delicaat is, laat je het best door een specialist plaatsen. De juiste afmetingen nemen en het opzetten van het railsysteem is complex. Het glas en de andere materialen van glazen schuifdeuren zijn echter fragiel.
Ook het correct nemen van de afmetingen en het installeren van het railsysteem is complex. Daarom het aan te raden de glazen schuifdeur door een specialist te laten plaatsen. Voor het laten plaatsen vanop maat gemaakte glazen schuifdeuren mag je rekenen op een prijs vanaf 1.000 euro, inclusief btw, levering en installatie.
Voordelen en nadelen van glazen schuifdeuren
Aan het plaatsen van één of meerdere schuifdeuren in je woning zijn vele voordelen aan verbonden. Echter dienen we ook rekening te houden met de nadelen. We lijsten de voordelen en nadelen graag hier voor je op.
Voordelen
Het grote voordeel van een glazen schuifdeur is dat ze zorgen voor extra lichtinval en plaatsbesparend zijn. Meestal worden glazen binnenschuifdeuren geplaatst bij grote deuropeningen.
De deur schuift horizontaal open, waardoor er geen groot opendraaiend deurblad aan te pas komt. Een zware glazen schuifdeur is bovendien makkelijker te schuiven dan te draaien.
- Geen ruimte voor een deuropening nodig: ruimtebesparend
- Er komt extra veel licht binnen: energiebesparend
- Twee ruimtes worden aan elkaar verbonden: je hebt zicht op de andere ruimte
Nadelen
- Montage en installatie zijn moeilijker om zelf te doen
- De relatief hoge kostprijs
Welk type beglazing kiezen?
Glazen schuifdeuren worden bijna altijd geplaatst in gehard glas. Voor grote glazen schuifdeuren worden glasdiktes van 10 à 12 mm voorzien, plus veiligheidsglas. Glazen schuifdeuren worden gemaakt in een groot aantal glassoorten. Ontdek het ruime aanbod hier.
Diverse glassoorten:
- Helder gehard veiligheidsglas
- Extra helder gehard veiligheidsglas
- Wit mat glas
- Gezandstraald glas
- Spiegelglas
- Gekleurd glas
- Chinchilla glas
- Crepi glas
- Blank glas
- Gezuurd glas
Wil je meer privacy, dan heb bij een glazen schuifwand de keuze tussen gezuurd glas of gezandstraald glas. Bijvoorbeeld: je hebt de ouderlijke kamer met geïntegreerde badkamer. Je wil extra lichtinval winnen, een ruimtelijk effect creëren en tegelijk van je privacy genieten. In dat geval kies je best voor een gelakte of getinte glazen schuifwand of mat wit glas.
Soorten glazen schuifwand systemen
Bij het plaatsen van schuifdeuren in je woning heb je een ruime keuze aan schuifdeursystemen. Ontdek hier de verschillende systemen en vele voordelen van glazen schuifwanden met een luxe uitstraling.
1. Systeem met plafondmontage
Schuifdeuren met een hoogte tot het plafond zijn heel populair. Het schuifsysteem van een glazen schuifwand wordt in of tegen het plafond verwerkt. De schuifdeurrail kan via de stalen L-vormige beugel onder of direct tegen het plafond aan worden gemonteerd. Met dit systeem kan je één of meerdere glazen schuifdeuren 16 cm vrij van het plafond hangen.
2. Systeem met wandmontage
Een glazen schuifdeur in de wand bespaart je heel wat ruimte. Het railsysteem wordt boven de deuropening geplaatst. Je kan het bedekken met een aluminium omkasting. Ook zijn er vele voordelen bij glazen schuifwanden met een systeem met wandmontage.
Zo is dit systeem volledig geluidsdempend. Ook is de wand van een systeem met wandmontage goed en eenvoudig schoon te houden.
3. Systeem met valse wand
Bij glazen deur met een systeem met een valse wand wordt het railsysteem tegen de bovenzijde van de deuropening bevestigd. Het schuifdeursysteem bij de glazen schuifdeur is niet meer zichtbaar. Ook kan de glazen deur volledig in de muur schuiven en wordt ze onzichtbaar. Je bespaart nog meer ruimte omdat je extra plaats bij de muur nog kan benutten.
Vind een monteur van glazen schuifdeuren: vraag gratis 1 of meerdere offertes
Laat je graag een glazen schuifdeur plaatsen? Twijfel je tussen de verschillende leveranciers van glazen schuifdeuren? Vraag zeker naar één of meerdere gratis offertes via ons offerteformulier.
Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de beste oplossing vinden voor jouw situatie. Bovendien kom je snel en eenvoudig in contact met professionele monteurs in jouw regio.