Inhoud
Prijs hydrofuge gevel
Hydrofuge van jouw gevel heeft een prijs. Meerdere factoren bepalen de prijs voor het hydrofoberen van je gevel.
Zo spelen de bereikbaarheid van de gevel voor de vakman, het gekozen product om je gevel hydrofuge te maken en de totale oppervlakte van de gevel een belangrijke rol. Ook de tarieven van specialisten onderling kunnen verschillen.
Een vaste prijs geven is dus moeilijk. Voor hydrofuge van de gevel mag je rekenen op een prijs tussen 8 en 12 euro per vierkante meter. Daarnaast kunnen er nog andere kosten in rekening gebracht worden. Denk dan aan bepaalde herstellingen, reinigingen of andere werken aan je gevel.
Het is zeker aan te raden om professionele hulp in te schakelen en beroep te doen op erkende vakmannen voor hydrofuge. Een specialist heeft ruime expertise en geeft je advies op maat. Bovendien ben je zeker van een goed resultaat. Ook weet een professional welke producten kwalitatief zijn een langdurig goede bescherming bieden.
Wat is hydrofuge of hydrofoberen van de gevel?
Hydrofuge en hydrofoberen van de gevel zijn geen alom bekende begrippen. Hydrofoberen en impregneren worden binnen de sector van de gevelreiniging vaak als synoniemen gebruikt.
Hydrofoberen van de gevel is een techniek waarbij een product op een gevel wordt aangebracht. Dit zou de muur waterafstotend moeten maken, waardoor het beschermd is tegen vocht en vuil.
Waarom kiezen voor hydrofuge?
Er zijn heel wat positieve zaken aan het hydrofoberen van de gevel. We gaan dieper in op een aantal voordelen en nadelen.
Voordelen
De voordelen van hydrofuge op een rij:
- Door hydrofuge toe te passen op je gevel zorg je ervoor dat de gevel goed beschermd is tegen allerlei weersomstandigheden. Denk aan felle neerslag, hagel of sneeuw die niet langer in de gevel kunnen doordringen. Ook tegen felle hitte en vorst is de gevel nu beter beschermd.
- De gevel hydrofoberen geeft schadelijke organismen zoals schimmels, mos en algen geen kans om te groeien en te overleven.
- Je gevel wordt duurzamer.
- Je gevel zal er mooier uitzien dan voorheen.
- Sommige producten om mee te hydrofoberen hebben brandwerende eigenschappen.
- Je geeft je gevel ademruimte.
Nadelen
Helaas heeft hydrofuge ook nadelen:
- Wanneer je gevel last heeft van opstijgend vocht is hydrofuge van je gevel helaas niet mogelijk. Vocht kan dan niet meer ontsnappen. Wat op lange termijn voor problemen zorgt. Wie toch wil hydrofoberen zal eerst het opstijgend vocht moeten behandelen.
- In de meeste gevallen is een eenmalige hydrofuge uitvoeren niet voldoende. Vaak moet het proces op de gevel nog eens herhaald worden voor een optimaal effect.
- Je gevel moet volledig in orde zijn (lees: proper, in goede staat en vetvrij) voor je kan hydrofoberen. Dat wil zeggen dat alle scheuren behandeld zijn en er geen voegwerk meer moet gebeuren, zodat er geen doorslaand vocht doorheen kan. (Latere) herstelwerken uitvoeren aan een hydrofuge gevel is niet makkelijk.
Hoe lang gaat hydrofuge mee?
De levensduur van hydrofuge is afhankelijk van de kwaliteit van de toepassing en de weersomstandigheden waaraan de gevel is blootgesteld. Over het algemeen kan een goed aangebrachte hydrofuge 10 jaar meegaan.
Hoe de gevel of buitenmuur hydrofoberen? [Stappenplan]
Hoe dien je een gevel of buitenmuur te hydrofoberen? Krijg een idee van hoe een vakman een hydrofuge behandeling uitvoert via onderstaand stappenplan:
Stap 1: Gevelanalyse, check de staat van de gevel
Allereerst wordt er bij het hyfroberen van de gevel een gevelanalyse uitgevoerd. De specialist doet deze grondige inspectie om te weten welke procedure gevolgd moet worden. Zo wordt ook gecontroleerd of de gevel wel geschikt is om hydrofuge op toe te passen. Hydrofuge producten kunnen niet op elke ondergrond aangebracht worden.
Stap 2: Reinigen van de gevel
Is de gevelanalyse in orde en kan je gevel behandeld worden? Goed! De volgende stap is de gevel grondig reinigen. Wat houdt dit in? Al het mogelijke vuil, mossen, algen en andere organismen worden verwijderd. Ook eventuele beschadigingen aan de gevel, zoals barsten, scheuren en beschadigd metselwerk, moeten eerst behandeld worden.
Stap 3: Vernevelen van de muur met het hydrofugemiddel
Nadat de muur grondig gereinigd is, wordt de muur verneveld met een hydrofugemiddel. Er zijn diverse chemische en biologische producten op de markt om dit te doen. Het is ten zeerste aan te raden een specialist te raadplegen om het juiste middel te kiezen.
De kwaliteit van hydrofuge producten en welk product je nodig hebt kan sterk verschillen. Veel is afhankelijk van hoe groot de schade is en hoe vaak het product op de gevel aangebracht hoort te worden om de gevel te kunnen beschermen.
Wanneer niet voor deze gevelreinigingstechniek kiezen?
Meestal is het wel mogelijk om je gevel te hydrofoberen. Een hydrofuge techniek kan zowel op gepleisterde als gemetselde buitenmuren toegepast worden.
Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mogen er geen gebreken in de gevel aanwezig zijn. Scheuren en barsten mogen dus niet in je gevel aanwezig zijn. Op deze plekken is het hydrofugemiddel vaak niet zo effectief. Door een scheur of barst heeft doorslaand vocht nog steeds de kans om naar binnen te sijpelen.
Natuurlijk is het mogelijk om eerst je gevel te laten herstellen en om vervolgens je gevel te hydrofoberen.
Vind gevelreinigers in jouw regio en vergelijk gratis offertes
Van plan om hydrofuge op je gevel toe te passen? Een professionele gevelreiniger is van onschatbare waarde voor de uitvoering van deze klus. Hij weet precies hoe hydrofuge verloopt, weet welke middelen nodig zijn om te kunnen hydrofoberen en kan inschatten of je gevel geschikt is voor hydrofuge.
Via onderstaand formulier vraag je snel en eenvoudig naar vrijblijvende offertes bij meerdere gevelreinigers tegelijk in jouw buurt. Zo kan je adviezen en prijzen vergelijken, en de beste oplossing voor jouw situatie vinden.