Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat kost nieuwe gevelbekleding?

Hoeveel betaal je precies voor nieuwe gevelbekleding? Dat is afhankelijk van meerdere factoren.

Eerst en vooral speelt de staat van je gevel een belangrijke rol. Beschadigingen, gescheurd voegwerk of mankementen in het metselwerk moeten namelijk hersteld worden voor de gevel opnieuw bekleed kan worden. Oude gevelbekleding moet vaak eerst van de gevel verwijderd worden. Moet de gevel ook geïsoleerd worden? Dan drijven die extra werkzaamheden de prijs verder omhoog.

Daarnaast speelt ook het type gevel een rol. Voor hoge gevels moet de specialist bijvoorbeeld gebruik maken van een stelling. Hoe complexer de gevel in elkaar zit, hoe hoger de kosten kunnen oplopen.

Ook niet onbelangrijk is het soort gevelbekleding. Er zijn heel wat manieren waarop je een gevel kunt afwerken. Het aanbod aan materialen is enorm: van hout of aluminium tot kunststof en keramische tegels. 

Tot slot speelt de vraagprijs van de gevelspecialist een belangrijke rol in de prijsbepaling. Precies daarom is het aan te raden om meerdere offertes te vergelijken voor je een vakspecialist inschakelt.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

Kunststof en kalei zijn duurzame en erg budgetvriendelijke opties voor het bekleden van je gevel. Een gemiddelde gevel met kunststof bekleden, kan al voor 2.400 euro. Dezelfde gevel laten kaleien, kan voor een prijs vanaf 1.800 euro.

Wat is de beste gevelbekleding?

Wat is nu eigenlijk de beste gevelbekleding? Op die vraag is geen eenduidig antwoord. Er zijn meerdere zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste gevelbekleding.

Denk daarbij niet enkel aan je budget, maar ook aan je persoonlijke voorkeuren, de mogelijkheden die je gevel biedt en wat je van de gevel verlangt. Wil je bijvoorbeeld een zo duurzaam mogelijke gevel of net een volledig uniek ogende gevel? Ga je voor echte luxe of wil je de gevel zo voordelig mogelijk laten bekleden?

Tip: Benieuwd naar de mogelijkheden? Verder in dit artikel vind je een handig overzicht van de verschillende soorten gevelbekleding en prijzen.

Een vakspecialist bekijkt jouw gevelsituatie, luistert naar je verhaal en gaat op zoek naar de beste oplossing.

Zoek je een gevelspecialist?
Ontvang gratis advies en offertes

Hoe kun je besparen op nieuwe gevelbekleding?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onnodig veel betaalt voor het opnieuw bekleden van je gevel. Met deze handige tips betaal je niet meer dan noodzakelijk voor de renovatie van je gevel!

Tip 1: Maak gebruik van het verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in veel gevallen geen 21 procent, maar 6 procent btw op de uitgevoerde werken en het gebruikte materiaal.

Tip 2: Kijk of je in aanmerking komt voor interessante premies

Verschillende werken aan je gevel komen in aanmerking voor interessante premies, zo ook het opnieuw bekleden van je gevel. Kijk zeker ook even of je op gemeentelijk vlak in aanmerking komt voor een premie of subsidie!

Tip: Een gevelspecialist kan je helpen bij het vinden en aanvragen van de juiste premie(s).

Tip 3: Ga voor groepskorting

Laat jij je gevel opnieuw bekleden? Ga dan zeker ook even met de buren praten. Voor een gevelexpert is het erg interessant om meerdere, naast elkaar gelegen gevels in een klap te renoveren. Vaak biedt een gevelspecialist een interessante prijs voor dergelijke projecten!

Tip 4: Voer werken zelf uit waar mogelijk

Met wat handigheid kun je bepaalde gevelwerken zelf uitvoeren. Misschien kun je de oude gevelbekleding zelf verwijderen en afvoeren. Of kun je een handje helpen tijdens de uitvoering van de werken. Op die manier kun je een flinke duit besparen op de eindfactuur!

Tip 5: Vergelijk gratis offertes

De beste en meest eenvoudige manier om te besparen op je gevelproject? Offertes aanvragen en vergelijken! Onderaan dit artikel vind je een handig formulier waarmee je gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat kunt opvragen. Door prijzen te vergelijken, vind je gegarandeerd een oplossing die bij je past.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio

Hoe vind je de juiste gevelspecialist? 

De geschikte vakman, hoe vind je die? Met deze 4 tips weet jij precies waar je op moet letten bij het vergelijken van kandidaten voor jouw gevelwerken.

1. Wat is de expertise van de gevelwerker?

De ene gevelspecialist werkt liever met hout, terwijl de andere zweert bij kunststof. Elke gevelspecialist heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren. Bij het uitkiezen van een gevelspecialist hou je daar best rekening mee. Zo weet je zeker dat de gevelwerker ervaring heeft met de beoogde gevelbekleding en kun je rekenen op een correcte uitvoering van de werken.

2. Welke kosten rekent de specialist aan?

Denk maar aan de kosten voor het verwijderen en afvoeren van de oude gevelbekleding, het herstellen van schade aan de buitenmuren of de kosten voor het verplaatsen van stellingen, arbeidskrachten en materiaal.

Ben je offertes aan het vergelijken en blijkt dat de ene gevelwerker bijvoorbeeld geen kostenpost vermeld voor de afvoer van de gevelbekleding? Aarzel dan zeker niet om daarnaar te informeren. Zo weet je zeker dat de vermelde prijs de volledige lading van de werken dekt en vermijd je onaangename verrassingen.

Let daarbij niet enkel op de kosten, maar ook op de service die de gevelwerker biedt. 

3. Vraag om uitleg en advies op maat

Een echte professional zal je met veel plezier vertellen over het werk dat hij of zij levert. Wees dus niet bang om uitleg en advies te vragen. En let goed op hoe de gevelexpert zijn of haar keuzes en voorkeuren verantwoordt. Goede communicatie is cruciaal!

4. Welke garanties biedt de gevelexpert?

Tot slot zijn ook de waarborgen (zowel op de uitgevoerde werken als op het gebruikte materiaal), de oplevertermijn en de nazorg relevante factoren. Vind je niet alle informatie terug op de offerte? Deins er niet voor terug om de gevelexpert daarover te contacteren!

Meer weten over gevelbekleding?
Contacteer gevelexperts voor info op maat
arrow Ontvang offertes

Soorten gevelbekleding en hun prijzen 

Gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei materialen. Maar welke voordelen biedt elk materiaal? En welke kosten mag je verwachten? Hieronder vind je een handig overzicht met verschillende soorten gevelbekledingen, hun unieke voordelen en prijzen.

1. Kunststof

Kunststof gevelbekleding zoals pvc is budgetvriendelijk, ruim toepasbaar en verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei kleuren, imitatielooks (denk maar aan hout of steen) en designs. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen vocht.

Gevelbekleding uit kunststof wordt doorgaans geleverd in plaatvorm. De platen worden op een houten of aluminium draagstructuur geplaatst. Die worden dan op hun beurt aan de gevel gemonteerd. Kunststof gevelbekleding kan perfect gecombineerd worden met verschillende soorten gevelisolatie.

Wat kost kunststof gevelbekleding per m2?

Kunststof is in ontzettend veel uitvoeringen verkrijgbaar. Hoeveel je precies betaalt, is dan ook afhankelijk van de keuzes die je maakt. Het materiaal is verkrijgbaar vanaf 40 euro per vierkante meter. Duurdere uitvoeringen kunnen meer dan 100 euro per vierkante meter kosten. Zo is er voor elk budget wel een geschikt soort kunststof gevelbekleding te vinden.

Kunststof gevel appartement

2. Crepi

Crepi of gevelpleister is een populair soort gevelbekleding. Je hebt de keuze tussen synthetische en minerale crepi. En je kunt met het materiaal zowel een zachte als strakke afwerking voorzien. Crepi beschermt je gevel en het onderliggend voegwerk, is dampopen en perfect te combineren met gevelisolatie.

Een gevelspecialist plaatst een wapeningsnet op de gevel voor die de gevelpleister aanbrengt. Onder de crepilaag komt een transparante vochtlaag die je gevel beschermt tegen insijpelend vocht. Crepi vergt wat onderhoud en wordt bij voorkeur jaarlijks gereinigd. Vooral witte of licht gekleurde crepi is vatbaar voor verontreiniging.

Wat kost crepi gevelbekleding per m2?

Crepi is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Afhankelijk van de complexiteit van de werken betaal je gemiddeld 40 tot 80 euro per vierkante meter.

Crepi op een muur

3. Kalei

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek die op het platteland gebruikt werd om woningen en stallen te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Het materiaal geeft je gevel een rustieke en landelijke uitstraling. Witte kalei biedt niet enkel bescherming tegen vocht en wind, maar houdt je woning ook koel op hete dagen.

Het materiaal wordt in dunne laagjes aangebracht op de gevel. Kaleien is daarom een arbeidsintensieve klus die wat tijd in beslag neemt. Je moet een gekaleide gevel periodiek voorzien van een nieuwe laag kalei.

Wat kost kaleien per m2?

Je gevel laten kaleien kan al voor 30 euro per vierkante meter.

Laag kalei op een muur

4. Hout

Hout is een warm en natuurlijk materiaal waarmee je jouw gevel op verschillende manieren kunt afwerken. Uiteenlopende houtsoorten zijn geschikt voor het bekleden van je gevel. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Houten gevelbekleding laat je bij voorkeur plaatsen door een specialist. Het materiaal is niet enkel zwaar, maar vraagt ook om een correcte plaatsing. Zo voorkom je aantasting door vocht. Om het hout te beschermen en vergrijzing tegen te gaan, is het aangeraden om houten gevelbekleding periodiek te laten behandelen met bijvoorbeeld beits of lak. 

Wat kost houten gevelbekleding per m2?

Er zijn heel wat houtsoorten geschikt voor het bekleden van je gevel. Je gevel laten bekleden met tropische hardhoutsoorten zoals teak of padoek kost je tussen de 150 en 200 euro per vierkante meter. Lokaal gewonnen hardhoutsoorten zoals eik zijn wat budgetvriendelijker. Daarvoor betaal je 110 tot 150 euro per vierkante meter.

Een budgetvriendelijk alternatief is thermowood. Thermowood is van nature zachter hout dat door middel van thermische modificatie verduurzaamd wordt. Na de behandeling heeft het hout duurzaamheidsklasse I, net als duurdere, tropische hardhoutsoorten. Thermowood gevelbekleding is verkrijgbaar voor prijzen vanaf 40 euro per vierkante meter.

houten gevelbekleding

5. Spuitkurk

Spuitkurk is een duurzaam, milieuvriendelijk en veelzijdig materiaal dat heel wat interessante voordelen biedt. Een dikke laag spuitkurk draagt bijvoorbeeld bij aan de thermische en akoestische isolatie van je woning. Je kunt spuitkurk in allerlei kleuren en met verschillende afwerkingen op je gevel laten aanbrengen.

Het materiaal wordt, zoals de naam doet vermoeden, op de gevel gespoten. Met een extra cementeringslaag kan de spuitkurk gevelbekleding volledig geëgaliseerd worden. Het resultaat is moeilijk te onderscheiden van crepi.

Wat kost spuitkurk gevelbekleding per m2?

Voor spuitkurk gevelbekleding mag je rekenen op een prijs van 60 tot 80 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing.

spuitkurk op muur

6. Steenstrips

Steenstrips zijn een laatste interessante optie. Het materiaal is perfect geschikt voor wie de look van een bakstenen muur verlangt, maar daar de ruimte niet voor heeft (bijvoorbeeld door stedenbouwkundige beperkingen).

Steenstrips kunnen rechtstreeks op isolatiepanelen worden aangebracht. Dat zorgt voor een vlotte en eenvoudige plaatsing. Met steenstrips op isolatieplaten is je gevelrenovatie in een mum van tijd afgerond.

Wat kosten steenstrips per m2?

Je gevel laten bekleden met steenstrips kost je gemiddeld 155 euro per vierkante meter. Er zijn echter heel wat uitvoeringen beschikbaar, waardoor ook meer budgetvriendelijke opties te vinden zijn. Klassieke steenstrips bestaan uit verzaagde bakstenen, maar ook kunststof uitvoeringen zijn te vinden.

steenstrips op muur

Je gevel zo voordelig mogelijk bekleden? Vergelijk offertes en vraag advies aan specialisten

Het vinden van een gevelspecialist kan een tijdrovende taak zijn. Bespaar je graag tijd en moeite voor het afzonderlijk contacteren van verschillende gevelwerkers? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes op maat en persoonlijk advies van specialisten. Zo vind je in een handomdraai geschikte kandidaten voor jouw gevelproject en maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Gratis vrijblijvende offertes voor nieuwe gevelbekleding?
Vraag ze snel en eenvoudig aan via het offerteformulier
arrow Ontvang offertes
Gevelrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: gevelrenovatie