Inhoud
Alle voordelen op een rij
Je hebt een lange werkdag achter de rug en je voelt je heel moe. Een lekkere warme douche bij thuiskomst is het enige waar je aan kan denken. Steeds meer mensen kiezen voor een moderne en trendy inloopdouche in hun badkamer.
Een inloopdouche zonder deur biedt echt een meerwaarde aan je badkamer. We sommen enkele voordelen voor je op:
- Een ruimtelijk gevoel: door een inloopdouche zonder deuren te plaatsen, behoud je meer ruimte in je badkamer. Je hebt dus een open ruimte. Je kunt ook zelf kiezen waar je je inloopdouche plaatst. Omdat je niet perse vastzit aan een douchebak, kun je zelf de grootte van de douche bepalen.
- Modern en trendy: een inloopdouche wordt steeds populairder. Het geeft een elegante uitstraling aan je badkamer. Naast praktisch, kan je badkamer ook stijlvol zijn!
- Makkelijk: een inloopdouche zonder deur is makkelijk te betreden en schoon te maken.
Financieel voordeel
Naast het bovenstaande spreekt het voor zich dat kiezen voor een inloopdouche zonder deur ook een belangrijk financieel voordeel heeft. Kies je voor een douche met deur, dan zul je rekening houden met de aanschaf van de deur. Omdat je geen deur hoeft aan te kopen, is een inloopdouche zonder deur opvallend goedkoop.
Kiezen voor een inloopdouche met glas, of tussen twee muren?
Een inloopdouche tussen twee muren is exact hetzelfde als een open inloopdouche. Het enige verschil is dat er in plaats van een raam, een muur is. Een open inloopdouche heeft geen deur en gaat naadloos over in de rest van de badkamer. Dit type douche wordt steeds populairder vanwege het moderne, strakke uiterlijk en de ruimtelijke uitstraling die het aan een badkamer geeft.
Een douchebak, of tegelvloer?
Inloopdouche zonder douchebak
Je kunt ervoor kiezen om geen douchebak onder je inloopdouche te plaatsen. Om te vermijden dat het water op je badkamervloer loopt, moet je rekening houden met het afschot van je douchevloer. De tegelvloer heeft een lichte helling naar de afvoerput, zodat het water vanzelf naar de afvoer stroomt. Komt er toch veel water op je badkamervloer? Neem dan een douchekop met minder druk of kies toch een glazen wand om het water binnen te houden.
Inloopdouche met douchebak
Een kwaliteitsvolle douchebak vormt de basis van jouw douche. Deze moet waterdicht zijn en goed geplaatst worden. Kies een materiaal wat je mooi vindt, maar dat ook past in jouw leefstijl.
Douchebak: welk materiaal?
Voor de veiligheid, kies je best een douchebak waarin je niet uitglijdt, zoals een antislip leisteenstructuur of een sterke solide structuur. Een douchebak van composietmarmer met een leisteenstructuur heeft de uitstraling van natuursteen, maar is niet poreus. Dit type douchebak is dus gemakkelijk te onderhouden, veilig en hygiënisch.
Solid Surface is gemaakt van hoogwaardige harsen en mineralen. Dit nieuwe materiaal is uiterst duurzaam en perfect voor gebruik in de badkamer. Het matte, naadloze oppervlak van Solid Surface is krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Bij een open douche of een douche tussen twee muren is een afvoer aan de lange kant ideaal.
Douchebak: hoe diep?
Het grote voordeel van een diepe douchebak is dat die meer water opvangt mocht je eens problemen hebben met de afvoer. Een lage douchebak is dan weer gemakkelijker weg te werken in de tegels van de badkamer en is makkelijker toegankelijk
Is een inloopdouche zonder deur koud?
- Een inloopdouche is uniek, modern en heel design. Toch zijn er enkele nadelen waarmee je rekening mee zult houden.
- In een inloopdouche zonder deur wordt het snel koud. De deur is namelijk een belangrijke temperatuur regelaar. Zonder deur ontsnapt de warme lucht snel uit de douche.
- Met een open inloopdouche riskeer je ook dat meer vocht zich tot ver buiten de douche verspreidt. Het is raadzaam om te investeren in een goed ventilatiesysteem om vochtproblemen te voorkomen.
- Om te voorkomen dat water uit de douche op de badkamervloer spettert, kun je een glazen douchewand plaatsen, zodat de douche maar aan een kant open is.
Een inloopdouche plaatsen?
Hoe maak je een inloopdouche waterdicht?
Je inloopdouche zonder deur waterdicht maken kan door kimband te gebruiken. Kimband is een soort vezelige tape. Het wordt ook wel fliesband genoemd. Je behandelt het met een kleefpasta. Breng de pasta ruim aan in de hoeken en druk de tape in de pasta. Breng er nog een laag pasta overheen aan. Als de hoeken van de inloopdouche klaar zijn, kun je de tegels erop leggen.
Hoe plaats je tegels in een inloopdouche?
De tegels in de hoeken hoef je niet te voegen. Het voegsel kan slecht reageren op de pasta en zo kunnen er kleine scheurtjes in de voegen ontstaan, waardoor de inloopdouche niet meer waterdicht is. In de hoeken gebruik je sanitairkit op siliconenbasis om de tegels vast te kitten.
De ideale afmeting van een inloopdouche zonder deur
De ideale afmetingen van een inloopdouche zullen per persoon en per badkamer verschillen. Een gewone douchecabine telt meestal 90 x 90 cm.
Hoe groot is de opening van een inloopdouche?
Het voordeel van een inloopdouche is dat deze makkelijk te betreden is. Daarom raden wij een opening van 90 cm aan. Maar de afmetingen kun je volledig naar keuze afstemmen.
Hoe lang is de wand van een inloopdouche?
Kies je voor een inloopdouche zonder deur, dan adviseren wij minimaal 90 cm breed en 120 cm lang.
Meer info over inloopdouche? Stel je vraag en ontvang offertes en richtprijzen op maat
Heb je altijd al gedroomd van een inloopdouche zonder deur? Aarzel zeker niet om professioneel advies te vragen aan gespecialiseerde vakmensen. Zij beschikken over de juiste materialen en expertise.
Door onderstaand formulier in te vullen ontvang je gratis en vrijblijvend offertes over badkamerrenovatie en over inloopdouches zonder deur. Zo kan je je nog beter informeren en makkelijk prijzen vergelijken, en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.