Bij welke interieurstijlen past een antractiet keuken? 

Ben je fan van de trend van donkere kleuren in huis, maar vind je zwart net iets te intens? Antraciet is de perfecte keuze voor diverse keukenstijlen. Deze tint biedt een elegante uitstraling en laat zich prachtig combineren.

1. Landelijke stijl 

Bij een landelijke keuken denk je misschien niet meteen aan antraciet, maar niets is minder waar. Deze diepe kleur past verrassend goed bij een landelijk interieur.

Denk aan kastjes met gekaderde randen of kraaldeeldeuren in antraciet in combinatie met een natuurstenen blad en rustieke handgrepen. Zo creëer je een warme, gezellige sfeer die helemaal eigentijds is.

2. Modern (vaak greeploos) 

Voor een moderne keuken is antraciet een fantastische keuze. Ga voor een matte, greeploze keuken als je van een strakke look houdt. Of, kies voor een hoogglans antraciet keuken voor een opvallende, eigentijdse uitstraling.

Beide stijlen zijn eenvoudig te combineren met lichte of donkere aanrechtbladen, afhankelijk van je smaak en de lichtinval in je keuken.

3. Industrieel 

Antraciet past perfect bij een industriële keukenstijl, waar neutrale kleuren en ruwe materialen de boventoon voeren. Denk aan matte keukenkastjes in antraciet, gecombineerd met roestvrijstalen accenten, houten details, of betonlook materialen. Zo creëer je een trendy keuken die helemaal in lijn is met de industriële vibe.

Meer inspiratie nodig?
Vind snel en eenvoudig de juiste vakman voor jouw keukenproject
arrow Ontvang advies en offertes

Welke kleur past bij een antraciet keuken?

Antraciet is een veelzijdige kleur die zich goed laat combineren met wit, zwart, grijs en hout. Hieronder een aantal voordelen van deze combinaties:

1. Voordelen (hoogglans of mat) wit

Een antraciet keuken heeft een chique, donkere uitstraling die prachtig contrasteert met witte accenten. Combineer bijvoorbeeld antraciet kasten met een wit werkblad voor een frisse, moderne look. Ook witte knoppen of handgrepen op antraciet keukenkastjes zorgen voor een elegante toets.

2. Voordelen Zwart 

Voor een echt luxueuze uitstraling kan je antraciet combineren met zwart. Denk aan een antraciet keuken met een zwart werkblad of zwarte apparaten. Deze combinatie zorgt voor een stijlvolle, uitstraling die perfect past in diverse interieurstijlen, van modern tot industrieel.

3. Voordelen hout 

Hout brengt warmte in je antraciet keuken. Een houten werkblad bijvoorbeeld ziet er prachtig uit en voegt een natuurlijk element toe aan je keuken. Heb je liever minder onderhoud? Kies dan voor houten accessoires zoals snijplanken of open planken. Die combinatie geeft je keuken een uitnodigende sfeer zonder al te veel onderhoud.

4. Voordelen grijs 

Grijs is een perfecte partner voor antraciet. Omdat het zorgt voor een subtiele, ton-sur-ton uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor lichtgrijze muren of tegels om een zachte overgang te creëren en de ruimte groter te laten lijken.

Donkergrijze elementen zoals apparaten of accessoires voegen extra diepte toe zonder de harmonie te verstoren. Deze combinatie is ideaal voor wie houdt van een serene en moderne keuken met een verfijnde uitstraling.

Moderne, minimalistische antraciet keuken met houten elementen. De wandkasten hebben deurtjes in donker hout. Het keukeneiland en werkblad zijn van kunststof; Het servies is in dezelfde kleur als het keukeneiland, antraciet.

Andere antraciet accessoires voor je keuken

Hou je van de kleur antraciet, maar wil je niet je hele keuken in deze donkere tint uitvoeren? Overweeg dan antraciet accenten. Het assortiment keukenonderdelen in antraciet wordt steeds uitgebreider. Hieronder vind je alvast een paar inspirerende ideeën:

Extra info of advies nodig?
Stel je vragen aan 1 of meer keukenbouwers in je regio

1. Werkblad 

Een antraciet keukenblad brengt de kleur subtiel in je keuken zonder te overheersen. Kies voor een effen antraciet blad voor een strakke look, of ga voor een gemêleerde variant zoals natuursteen voor wat extra textuur en diepte.

2. Afzuigkap 

Gekleurde keukenapparaten zijn helemaal in en dat geldt ook voor afzuigkappen. Een antraciet afzuigkap geeft je keuken een chique uitstraling.

3. Koelkast 

Ook koelkasten zijn nu verkrijgbaar in antraciet. Deze kleur geeft je koelkast een stoer uiterlijk en zorgt voor een opvallend element in je keuken.

4. Achterwand en (vloer)tegels 

Muren en vloeren in antraciet geven je keuken een modern en chic effect. Een antracietkleurige wand biedt een prachtig contrast bij een witte of lichte keuken. Terwijl antraciet tegels veelzijdig toepasbaar zijn en elke ruimte een verfijnde uitstraling geven.

5. Keukeneiland 

Een keukeneiland in antraciet kan een echte blikvanger zijn. Het biedt naast extra werkruimte en opslag ook een centrale plek in je keuken waar je kan koken, werken en ontmoeten.

Combineer het eiland met lichte kastjes of een marmeren blad voor een elegante balans en modern interieur.

Keukeneiland antraciet in wit-grijze keuken, met houten keukenaccessoires en een goudkleurige waterkraan.

Welke vloer past bij een antraciet keuken?

Een antraciet keuken kan prachtig gecombineerd worden met verschillende soorten vloeren. Hieronder een paar ideeën:

  • Eikenhouten vloer: Een eikenhouten vloer creëert een mooi contrast met de donkere antraciet tinten van je keuken. De warme houtkleur zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer, waardoor je keuken een echte blikvanger wordt.
  • Antraciet vloertegels: Kies je voor antraciet vloertegels, zorg er dan voor dat het geheel niet te grijs en saai oogt. Voeg bijvoorbeeld een accentmuur of kleurrijke accessoires toe om de ruimte levendig te houden.
  • Grijze vloertegels: Als je liever grijze vloertegels hebt, overweeg dan een marmerlook achterwand om wat variatie en luxe toe te voegen. Het kan voorkomen dat de ruimte te monotoon wordt.
  • Witte vloer: Een volledig witte vloer kan riskant zijn omwille van het intense onderhoud. Maar Portugese tegels met een wit patroon zijn een echte aanrader. Deze tegels voegen een speelse en unieke toets toe aan je keuken.

Concrete offertes met prijzen en adviezen ontvangen? Verstuur je aanvraag via ons formulier 

Heb je vragen of behoefte aan extra info? Vul ons offerteformulier in om gratis info en vrijblijvende offertes te ontvangen van ervaren specialisten in jouw regio. We zorgen ervoor dat je snel de juiste professional vindt voor jouw project en budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw keukenproject?
2*. Welke werken wilt u laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wenst u het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Keukenrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: keukenrenovatie