Wat is taupe? 

Een taupe keuken bestaat uit een mix van grijs en bruin. 2 kleurtinten die elke ruimte meteen een rustige uitstraling geven. Taupe past perfect bij allerlei interieurstijlen, van modern tot klassiek.

Taupe straalt een warme sfeer uit zonder te veel op te vallen. Het creëert een gezellige en uitnodigende ruimte. Ook is het relatief makkelijk te onderhouden. Ideaal voor drukke huishoudens! 

Grijs, beige en zelfs paars 

Taupe is een kleur die verrassend veel variatie biedt, waardoor het een flexibele keuze is voor elke keuken. Van lichte, bijna beige tinten tot rijke, donkerbruine schaduwen, taupe heeft het allemaal. Lichtere taupe tinten, zoals duifgrijs of zandtaupe, kunnen een keuken een open uitstraling geven.

Alle bovenstaande kleuren zijn ideaal voor kleinere ruimtes die wat extra licht kunnen gebruiken.

Aan het andere spectrum: diepere taupe tinten, zoals mokka of chocolade, kunnen een gevoel van warmte en diepte toevoegen aan je keuken. Taupe varianten met een groene of paarse ondertoon voegen subtiele accenten toe die je keuken net dat tikkeltje extra karakter geven. 

Extra inspiratie nodig?
Vraag advies en vrijblijvende offertes aan 1 of meer keukenbouwers voor je taupe droomkeuken
arrow Ontvang advies en offertes

Verschillende kleurschakeringen van taupe op een rij 

Taupe biedt een breed scala aan tinten die je keuken een unieke uitstraling geven. Van zachte, verfijnde lichte tinten tot gedurfde, donkere variaties. 

1. Lichte taupe kleurige keuken 

Een keuken in licht taupe geeft je ruimte een elegante uitstraling. Met een strakke, greeploze afwerking oogt alles netjes en stijlvol. De zachte licht taupe tint voegt warmte en rust toe. Deze keuken is ontworpen voor maximale functionaliteit en is perfect voor moderne huishoudens die van een minimalistische look houden met een uitnodigende toets. 

2. Donkere taupe keuken met gele tinten

Een donker taupe keukenblok in combinatie met een heldergele bijkeuken brengt een frisse en levendige energie in je keuken. Het elegante donker taupe blok geeft een gevoel van verfijning. Terwijl de heldere gele kastenwand een speelse twist toevoegt.

Deze gedurfde kleurencombinatie zorgt voor een opvallende uitstraling. De bijkeuken biedt extra opbergruimte en functionaliteit. Ideaal voor wie een dynamische en efficiënte keukenoplossing zoekt met een eigentijdse flair.

Donkere taupe keuken met gele tinten en een gasfornuis.

Taupe in uiteenlopende stijlen keukens inzetten: enkele voorbeelden 

Hou je van basic, klassiek, landelijk of een andere stijl? Taupe biedt altijd een stijlvolle basis. Ontdek hieronder hoe je taupe kleuraccenten moeiteloos kan integreren in de meest uiteenlopende interieurstijlen.

1. Basic 

Voor een basic woonstijl is een licht taupe keuken een perfecte keuze. De rustige, strakke uitstraling van keukenkasten in lichte taupe past bij een minimalistisch interieur. 

Combineer dit met een wit blad voor een serene sfeer. Of kies voor een donkerder blad voor wat contrast. Houd het werkblad simpel en voeg natuurlijke materialen toe, zoals een linnen tafelkleed en droogbloemen. Wil je een bestaande keuken een taupe touch geven? Verf de kastjes en vernieuw je keuken op een eenvoudige manier.

2. Klassiek 

Kies voor rijke, donkere taupe in een klassieke keuken om een elegante uitstraling te creëren. Donkerbruine of -grijze taupe keukenkasten met subtiele lijsten en donkere grepen hebben een verfijnend effect. Voeg enkele luxe materialen toe zoals marmer of donker hout voor een klassieke, tijdloze look.

3. Landelijke stijl 

In een landelijke keuken brengt een warme, lichte taupe kleur een rustige en natuurlijke uitstraling. Werk met linnen en hout om een ongepolijste, authentieke sfeer te creëren. Planten en andere natuurlijke accenten zorgen voor een frisse en uitnodigende ruimte.

4. Modern 

Een eilandkeuken in een diepe taupe kleur geeft je keuken een elegante en verfijnde uitstraling. Het centrale kookeiland in donkere taupe trekt meteen de aandacht en dient als stijlvol middelpunt. Het marmeren blad voegt een luxueuze toets en tijdloze schoonheid toe, waardoor het eiland zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

Deze combinatie van diep taupe en marmer zorgt voor een moderne keuken die zowel uitnodigend als indrukwekkend is. Perfect voor wie houdt van eigentijds design en hoogwaardige materialen!

5. Vintage: (wand)tegels, hout en behang  

Hou je van kleur en een retro vibe? Taupe kan geweldig samengaan met felle kleuren in een vintage keuken. Combineer taupe met okergeel, mosgroen, of kleurrijke tegels. Voeg retro accessoires toe voor een speelse, unieke uitstraling.

6. Designkeuken 

In een designkeuken laat taupe zich mooi combineren met een strakke, hoogglans afwerking. Greeploze kasten en een op maat gemaakt aanrechtblad in dezelfde taupe kleur zorgen voor een moderne en uniforme look. Voeg houten accessoires en planten toe om de strakke uitstraling te verzachten en een warmer gevoel te creëren.

7. Industrieel 

Voor een industriële keuken kies je best taupe met een grijze ondertoon. Combineer dit met matte keukenkasten en metalen accenten voor een stoere uitstraling. Een zwart granieten of betonnen werkblad past perfect bij deze stijl, en rauwe elementen zoals onbewerkt hout maken de industriële look compleet.

8. Romantische sfeer 

In een romantische keuken is taupe een verrassend goede keuze. Maak gebruik van glanzende afwerkingen en pastelkleuren. Marmeren werkbladen en pastelblauwe of zachtgroene tegels voegen een speelse en elegante toets toe.

Houten accessoires zorgen voor extra charme en warmte.

Moderne keuken: donker taupe kasten en wand. De rest van de keuken is een beetje een mix van vanalles: rode frigo, standaard microgolfoven enzovoort.

Welke kleur past bij taupe? 

Taupe is veelzijdig en vormt een geweldige basis voor allerlei kleuren en materialen in je keuken. Door taupe te combineren met wit, creëer je een frisse, lichte sfeer die de ruimte groter doet lijken. Als je kiest voor donkere tinten zoals diepblauw of antracietgrijs, voeg je diepte en contrast toe. Het geeft je keuken een moderne, verfijnde uitstraling.

Houten elementen zoals kastdeuren en vloeren voegen een warme, natuurlijke toets toe. Marmeren werkbladen en achterwanden brengen een vleugje luxe en elegantie. Metalen accenten, zoals koperen of stalen handgrepen, geven een industrieel tintje aan de ruimte.

Wil je iets unieks? Probeer dan zachte pasteltinten zoals saliegroen of lichtroze voor subtiele kleuraccenten die mooi aansluiten bij de aardse tinten van taupe.

Tip: combineer taupe met wit, zwart of houten blad

Voor een frisse en moderne look kun je taupe combineren met wit. Deze combinatie creëert een lichte, open sfeer in je keuken. Als je op zoek bent naar iets meer contrast, probeer dan taupe te combineren met zwart. 

Een houten blad voegt een warme en natuurlijke toets toe aan je taupe keuken. Het zorgt voor een gezellige sfeer en past goed bij de neutrale tonatie van taupe.

Niet alleen kasten, maar ook andere keukenelementen in taupe vervaardigen

Als een taupekleurige keuken niet helemaal past bij de rest van je interieur kun je de veelzijdigheid van taupe benutten door het in details toe te voegen. 

1. Keukenvloer

Taupe vloertegels vormen een elegante en veelzijdige basis voor elke keukenstijl. Ze voegen warmte toe aan de ruimte en zijn makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Voor een moderne look kun je grote, glanzende tegels gebruiken, terwijl matte tegels een meer rustieke uitstraling hebben. Overweeg bijvoorbeeld taupe tegels met een houtnerfstructuur voor een natuurlijke, warme sfeer.

2. Barkrukken

Taupekleurige barkrukken zijn een slimme keuze voor je keukenbar of eethoek. Ze voegen subtiel kleur toe zonder te veel op te vallen.

3. Wandtegels

Als je een moderne uitstraling wilt, kies dan voor glanzende taupe tegels die licht reflecteren en een strakke look geven. Voor een meer klassieke sfeer zijn matte taupe tegels een goede keuze.

Wil je iets extra’s? Ga dan voor tegels met een subtiele textuur om je muur wat meer diepte te geven. Bijvoorbeeld, een lichte taupe tegel met een fijne structuur kan een interessante visuele laag toevoegen zonder al te opdringerig te zijn.

4. Achterwand

Een taupekleurige achterwand is zowel praktisch als stijlvol. Het biedt een eenvoudige manier om kleur toe te voegen zonder veel onderhoud. Denk aan een licht taupe achterwand voor een schone, frisse look, of een donker taupe voor een gedurfde en elegante uitstraling.

5. Keukenblad

Het keukenblad in taupe kleur kan variëren van graniet tot marmer. Lichte taupe bladen zorgen voor een frisse uitstraling en passen goed bij witte of houten keukenkasten.

Donkere taupe bladen kunnen een mooi contrast vormen met lichtere kastkleuren. Combineer bijvoorbeeld een taupe keukenblad met een gouden of koperen kraan en accessoires voor een luxueuze uitstraling.

6. Muurverf 

Taupe muurverf kan een keuken een rustige en uitgebalanceerde sfeer geven. Voor een lichte, open uitstraling, kies je best een zachte taupe. Wil je een knusse sfeer creëren? Dan is een diepere taupe kleur perfect.

Klassieke, donkere taupe keuken met houten keukenblad en achterwand, gasfornuis met 4 vuren, witte oven en microgolfoven, en een zwarte kraan.

Professioneel advies nodig? Vind de juiste keukenexpert in je regio voor een vrijblijvende offerte 

Ben je enthousiast over een taupe keuken maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Door een keukenexpert in te schakelen, krijg je niet alleen deskundig advies, maar kun je ook vrijblijvende offertes op maat ontvangen.

Vul eenvoudig onderstaand offerteformulier in en ontdek welke opties beschikbaar zijn binnen jouw budget. Vind zo de juiste keukenbouwer in jouw regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw keukenproject?
2*. Welke werken wilt u laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wenst u het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Keukenrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: keukenrenovatie