Inhoud
Hoeveel betaal je voor de familiale verzekering van KBC?
Een familiale verzekering bij KBC kost gemiddeld:
- 100 euro per jaar voor een alleenstaande
- 111 euro per jaar voor een gezin
Verzekeringspremie wordt individueel berekend
Je werkelijke premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je gezin en de extra dekkingen die je kiest.
Ontvang via het formulier onderaan deze pagina gratis en vrijblijvend premievoorstellen op maat van 1 of meer aanbieders van familiale verzekeringen.
Vergoedingen
KBC vergoedt lichamelijke letsels aan derden tot 30 miljoen euro per schadegeval. Voor materiële schade mag je rekenen op een tussenkomst tot 10 miljoen euro per schadegeval.
Franchise
De franchise, het deel van de kosten na een schadegeval dat je zelf betaalt voor KBC tussenkomt, bedraagt:
- 250 euro voor materiële schade.
- 0 euro voor lichamelijke letsels. KBC komt, zoals veel familiale verzekeraars, bij fysieke schade meteen tussen in de kosten, zonder dat je zelf een eigen bijdrage levert.
Wat is inbegrepen in de familiale verzekering van KBC?
Welke schadegevallen dekt de familiale verzekering van KBC?
Fysieke letsels en materiële schade als gevolg van een fout
Familiale verzekeringen dekken:
- Fysieke letsels, zoals een gebroken been, een verstuikte enkel of een wonde.
- Materiële schade, zoals een kapotte vaas, een beschadigde brievenbus of een gebroken televisiescherm.
De schade moet het gevolg zijn van een fout. Ook schade als gevolg van nalatigheid wordt gedekt. Het gaat dus niet om (door meerderjarigen) opzettelijk veroorzaakte schade.
KBC komt ook tussen als een kind tot de leeftijd van 18 jaar schade veroorzaakt door een zware fout (zoals geweld of diefstal). Tot en met de leeftijd van 15 jaar komt KBC ook tussen als het kind de schade opzettelijk veroorzaakt.
Aan derden
Familiale verzekeringen dekken enkel schade die één van de verzekerden berokkent aan een derde partij. Een derde partij is een persoon die niet mee gedekt is door dezelfde verzekerde. Het kan gaan om de buurman, een toevallige voorbijganger, een kennis of vriend, of een totaal onbekende persoon.
Voorbeelden
De familiale verzekering komt dus niet tussen als, bijvoorbeeld, je hond je kind bijt, je kinderen elkaar pijn doen, of een persoon die bij jullie gedomicilieerd is jullie eigen televisie beschadigt.
Bijt je hond een voorbijganger? Stoot een huisgenoot de televisie van een vriend omver? Of berokkent je kind fysieke schade aan een ander kind? Dan komt je familiale verzekering wél tussen.
In de privésfeer
De schade wordt berokkend in de privésfeer en niet tijdens bijvoorbeeld het werk.
Veroorzaakt door jou, je gezinsleden, een cohouser of je hond
De familiale verzekering van KBC dekt schade die veroorzaakt wordt door jezelf (de verzekeringnemer), je gezinsleden, mensen die bij jou gedomicilieerd zijn en je huisdieren.
Wat dekt de verzekering familiale burgerlijke aansprakelijkheid van KBC niet?
De familiale verzekering komt niet tussen bij:
- Schade door één van de verzekerden aan een andere verzekerde. De familiale verzekering komt enkel tussen bij schade aan derden.
- Schade die een gezinslid van 18 jaar of ouder veroorzaakt door een zware fout, zoals diefstal, vandalisme of geweld.
- Schade die een gezinslid van 16 jaar of ouder opzettelijk berokkent.
- Schade die gedekt is door een andere verplichte verzekering (zoals de BA motorrijtuigen).
- Boetes en minnelijke schikkingen.
- Schade door rijpaarden (schofthoogte van meer dan 1,48 meter) en dieren die je in België niet mag houden als particulier.
Hieronder lees je meer over de aanvullende verzekeringen bij KBC waarmee jij de waarborgen en dekkingen kunt uitbreiden.
Extra opties
KBC biedt verschillende aanvullende verzekeringen waarmee jij je financiële bescherming kunt uitbreiden. Een overzicht:
Optie 1: Rechtsbijstand
De rechtsbijstandsverzekering van KBC komt tussen als iemand anders jou schade berokkent. De verzekering zorgt:
- Voor een tussenkomst tot 12.500 euro als iemand anders jou of één van de medeverzekerden materiële schade berokkent en de schade zelf niet kan vergoeden.
- Voor een tussenkomst tot 25.000 euro als iemand jou of één van de medeverzekerden een fysiek letsel berokkent en de schade zelf niet kan vergoeden.
- Rechtsbijstand (juridische ondersteuning) bij contractuele en andere geschillen over meer dan 200 euro. Het gaat onder meer om arbeidsrecht, bouwgeschillen en bemiddelingen in familiezaken.
Hoeveel kost de rechtsbijstandsverzekering bij KBC?
Je betaalt gemiddeld 64 euro per jaar extra als je jouw familiale verzekering uitbreidt met de rechtsbijstandsverzekering.
Optie 2: Cybersecure
De Cybersecure-verzekering van KBC beschermt je zichtrekeningen bij KBC.
De verzekering komt tussen bij onder meer financiële schade door fraude, phishing, oplichting en identiteitsdiefstal. De verzekering vergoedt bovendien tot 5 sessies (van elk 2 uur) aan psychologische bijstand na reputatieschade.
De verzekering vergoedt schade tussen de 100 en 25.000 euro.
De verzekering dekt enkel zichtrekeningen bij KBC, niet je rekeningen bij andere banken.
Wat kost een cybersecure verzekering bij KBC?
Wil je 1 rekening beschermen? Dan betaal je maandelijks 7 euro. Wie alle rekeningen van het gezin wilt beschermen, betaalt 12 euro per maand.
Optie 3: Fietsverzekering
De KBC fietsverzekering komt tussen bij schade aan je fiets en vernieling of diefstal van je fiets. Die dekking geldt wereldwijd.
In het pakket zit ook fietsbijstand. In de hele Benelux (en tot 15 kilometer over de grens met Frankrijk en Duitsland) zorgt VAB voor bijstand of pechhulp. Dat kan bijvoorbeeld na een ongeval, technische problemen of zelfs een lekke band.
Optie 4: Verzekering bijverdiensten
Deze verzekering biedt financiële dekking tegen materiële schade en fysieke letsels die je onopzettelijk veroorzaakt tijdens het beoefenen van een bijverdienste of activiteit in bijberoep.
Als je voor het uitoefenen van het beroep een andere, verplichte verzekering moest afsluiten, komt KBC niet tussen.
Je ontvangt een tussenkomst van maximaal 1,5 miljoen euro voor fysieke en materiële schade samen. Voor milieuverontreiniging geldt een maximale vergoeding van 250.000 euro. De franchise voor materiële schade bedraagt 250 euro. Voor fysieke letsels geldt geen franchise.
Verzekering voor lesgevers
Geven jij of één van je samenwonende gezinsleden (bij)les, en zijn jullie niet verzekerd via een onderwijsinstelling? Dan dekt deze verzekering schade die jij of één van de verzekerden toebrengt aan je leerlingen. Ook schade die de leerlingen veroorzaken op het moment dat jij verantwoordelijk voor hen bent, is gedekt.
Optie 5: Verzekering voor honden
Je familiale verzekering dekt schade die je hond veroorzaakt. Deze verzekering breidt die dekking uit en komt tussen bij letsels die je hond zelf oploopt, bijvoorbeeld als de hond aangereden wordt. De verzekering komt ook tussen als je hond een derde of een gezinslid bijt, en als je hond één van je gezinsleden bijt.
De verzekering komt tussen tot maximaal 1,5 miljoen euro per schadegeval. Als de hond zelf gewond raakt, betaalt KBC tot 2.000 euro aan verzorgingskosten en erelonen.
Geen dekking als …
De verzekering komt niet tussen in morele schade als je hond jou of één van de gezinsleden bijt. Ook schade door het africhten en trainen van honden voor pakwerk is niet verzekerd. Tot slot is schade door het beroepshalve kweken en houden van honden niet gedekt.
Verzekering voor onthaalouders
Als onthaalouder of als je, tegen betaling kinderen opvangt op je privé-adres, ben je aansprakelijk voor schade aan derden en de kinderen. De verzekering komt tussen als:
- je schade berokkent aan anderen en die schade het gevolg is van je activiteiten als onthaalouder.
- één van de onthaalkinderen fysieke letsels berokkent aan andere onthaalkinderen.
De verzekering komt tussen tot maximaal 30 miljoen euro per fysiek schadegeval, en maximaal 10 miljoen euro voor materiële schade. Voor materiële schade geldt een franchise van 250 euro.
Opgelet: Schade aan de spullen van de onthaalkinderen en schade aan het bezit van de onthaalouder of het onthaalgezin is niet gedekt. Schade aan het gebouw door brand, vuur, rook of ontploffing is ook niet gedekt als jij de eigenaar, huurder of bewoner bent van het gebouw.
Is een familiale verzekering verplicht?
Een familiale verzekering is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.
Op zoek naar de beste BA familiale? Gratis verzekeringsvoorstellen vergelijken doe je hier
Ben je op zoek naar een verzekering die past bij jou en je gezin? Heb je vragen over de verschillende waarborgen en dekkingen? Of, wil je gewoon graag het aanbod en de premies bij verschillende verzekeraars vergelijken?
Vul dan onderstaand formulier in. Ontvang gratis geheel vrijblijvende premievoorstellen op maat, een antwoord op je vragen en persoonlijk advies van verzekeringsexperts. Zo vind jij snel en eenvoudig de juiste verzekering voor jouw situatie.