Is een airco leasen hetzelfde als huren?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een airco te huren of te leasen.Bij zowel huren als leasen schaf je de airco niet in één keer aan voor de volledige kostprijs. In plaats daarvan betaal je een kleiner maandelijks bedrag over langere tijd om gebruik te kunnen maken van de airco.

Het huren van een airco biedt veel flexibiliteit, maar is over het algemeen minder geschikt voor de lange termijn. Als je huurt, betaal je maandelijks een bedrag voor het gebruik van de airco.

Bij leasen betaal je ook maandelijks, maar dit werkt als een afbetaling. Aan het einde van de leaseperiode, als de airco grotendeels is afbetaald, krijg je de mogelijkheid om de airco voor een klein bedrag over te nemen. Daardoor kun je de kosten spreiden en heb je op het einde van de rit ook nog eens je eigen airco systeem. 

Een dame die, dankzij het leasen van een multi-split airco, de temperatuur in haar thuiskantoor kan regelen via één druk op de knop.

Wat is goedkoper: huren, leasen of kopen?

De maandelijkse kosten van huren zijn lager. Echter, als je huurt kun je de airco niet overnemen. Het is ook in principe niet mogelijk om een vaste airco te huren. Het gaat doorgaans om mobiele airco’s.

Als je het airco systeem voor langere tijd wil gebruiken, is leasen goedkoper. Na een bepaalde periode kun je het systeem voordelig aanschaffen. Je hebt immers al een (groot) deel van de waarde van het toestel betaald in de vorm van je leasekosten.

Meestal heb je op het eind van de rit wel meer betaald dan je zou betalen als je het toestel direct aanschaft. De kosten voor het onderhoud van het airco systeem zijn doorgaans ook inbegrepen in je maandelijkse leasekost.

Leasen is vaak ook wat goedkoper dan een bedrag lenen. Verder in dit artikel vind je een overzicht van de exacte kosten.

Kopen is in eerste instantie duurder, maar levert op termijn minder kosten op. Je betaalt uiteraard wel nog voor het periodieke onderhoud en nazicht van je airco systeem.

Je opties in een notendop:

  Huren Leasen Kopen
Uiteindelijke kost (wat je, alles samen, betaalt voor je airco systeem) Niet van toepassing Hoger Lager
Maandelijkse kost Lager Hoger Niet van toepassing
Onderhoudskosten Meestal inbegrepen Meestal inbegrepen Zelf te betalen (1 à 2 keer per jaar gemiddeld 160 euro)

Leasen is voor veel mensen de gulden middenweg tussen huren en kopen. 

Wat kost een airco leasen per maand?

De prijs van het leasen van een airco kan variëren. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs:

  • Duur van het contract
  • Precieze model
  • Betalingsregeling
  • Tarief van het leasebedrijf

Je kan al een split unit airco leasen vanaf 35 euro per maand. Voor een precieze kostprijs is het belangrijk om een offerte aan te vragen bij een airco specialist die je advies op maat kan geven. 

Airco leasen, huren of kopen voor de juiste prijs?
Vergelijk offertes op maat en bespaar kosten
arrow Ontvang gratis offertes

Hoeveel kost het om een airco te laten installeren? 

De installatie kosten van een airco schommelen tussen de 500 en 1.500 euro. De prijs varieert sterkt omdat de installatie voor een groot deel afhankelijk is van de infrastructuur van het gebouw waar ze geplaatst moet worden. De complexiteit van de installatie verschilt sterk per gebouw. 

Hoeveel kost een airco huren?

Hoeveel je betaalt om een airco systeem te huren, hangt sterk af van het type airco en de huurperiode. Je kan al een eenvoudige mobiele airco huren voor zo’n 30 euro per maand.

Daar bovenop worden soms installatiekosten, transportkosten en onderhoudskosten bij gerekend. 

Een aircospecialist installeert de buitenunit van een airco systeem bij klanten die de airco leasen. Hij draagt een wit t-shirt onder een blauwe overall en een blauw petje.

Wie kan een airco leasen?

Je kan een airco zowel als particulier als zakelijk leasen.

Wanneer je een airco least als particulier kan je over het algemeen rekenen op garantie zolang het contract loopt. Je kiest zelf de looptijd van het contract. Wanneer het contract is afgelopen kun je kiezen voor een nieuw model met een nieuw lease contract, of de overname van het oude toestel

Zakelijk (split-)airco leasen interessant?

Het kan interessant zijn om zakelijk een airco te leasen. In een werkomgeving kan een comfortabel binnenklimaat van groot belang zijn. Met een airco controleer je de temperatuur en luchtkwaliteit. 

Je zoekt samen met het leasebedrijf naar de airco optie die het beste past voor jouw werkruimte. Als er meerdere ruimtes moeten worden gekoeld, kan een split-airco leasen een goede optie zijn.

Je betaalt gedurende een vaste periode een vast bedrag per maand. Hierdoor hoef je niet in één keer een grote investering te doen, maar kan je die spreiden en hou je geld over om in andere aspecten van je bedrijf te investeren. 

Welke voordelen heeft het leasen van een airco? 

Het leasen van een airco biedt diverse voordelen:

  • Optie om de betaling te spreiden
  • Kosten voor onderhoud en installatie zijn vaak inbegrepen
  • Je bent tijdens de leaseperiode meestal niet zelf verantwoordelijk voor problemen
  • Ruime keuze tussen verschillende kwalitatieve toestellen

Wat zijn de nadelen van leasing?

Een airco leasen is op het einde van de rit vaaj duurder dan een airco aanschaffen. Hoewel je keuze hebt uit heel wat verschillende toestellen bestaat de kans dat het ideale systeem voor jouw woning of kantoor niet beschikbaar is.

Hand met afstandsbediening die airco toestel aan zet.

Vergelijk offertes voor het leasen van een airco en bespaar

Is het leasen van een airco de ideale optie voor jou? Verstuur je offerte aanvraag via ons offerteformulier naar aircospecialisten en krijg een indicatie van lease- en installatiekosten voor jouw woning of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Meta title: Airco leasen: prijzen, voordelen en nadelen

Meta description: Ontdek de opties voor airco als particulier, de prijzen en de voordelen. 

Airco
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: airco leasen: kan het als particulier? voordelen en prijzen