Wie of wat is Wallbox?

Wallbox is een bedrijf dat laadpalen voor elektrische auto’s produceert. Hun ambitie is om duurzame energieoplossingen betaalbaar te maken. Daarbij denken ze aan een toekomst waar energie slim en efficiënt wordt beheerd.

De redenering van Wallbox is dat iedereen energie kan maken, opslaan en delen op een slimme, groene manier. Op die manier willen ze de impact van het energiegebruik op het milieu verkleinen. Vandaar de keuze voor producten die energiezuinig zijn.

Maar ook innovatie is belangrijk voor Wallbox. Zo investeren ze in onderzoek voor geavanceerde laadoplossingen voor moderne elektrische auto’s. Van slimme laders die je via een app kan bedienen tot laders die energie terug kunnen geven aan het elektriciteitsnet.

wallbox laadpaal prijs

Wat kost het laten installeren van een goede Wallbox laadpaal thuis? 

Inclusief installatie kost de Wallbox tussen de 1.200 en 2.000 euro. Vooral de installatiekost kan voor sterke variaties zorgen in het prijskaartje. Prijsbepalend zijn het type Wallbox dat je kiest, waar je hem laat plaatsen en de complexiteit van de installatie.

In onderstaande tabel vind je een meer gedetailleerd prijsoverzicht van de Wallbox-modellen.

Model Prijs Troeven
Pulsar Plus € 1.200 – 1.500 Je kan je auto slim opladen via de myWallbox-app.
Pulsar Plus Socket € 1.200 – 1.500 Vergelijkbaar met de Pulsar Plus, maar met een stopcontact in plaats van een vaste kabel.
Pulsar Max € 1.500 – 1.800 Ideaal voor intensief gebruik.
Pulsar Pro € 1.800 – 2.000 Handig model voor bedrijven en publieke of openbare laadpunten door de vele extra opties en geavanceerde functies.
Vind de meest voordelige laadpaal voor je woning
Ontvang gratis advies en offertes voor Wallbox en andere laadpalen.
arrow Vergelijk gratis offertes

Alle Wallbox laadpalen vanaf 11 kw [Overzicht] 

Hieronder bespreken we uitgebreid alle laadpalen van Wallbox met een vermogen van 11 kW of meer.

1. Pulsar-familie (Plus, Plus Socket, Max en Pro) 

De Pulsar-familie van Wallbox biedt handige en krachtige laadoplossingen voor thuis en kleine bedrijven. De laadpalen zijn makkelijk te gebruiken en zitten vol slimme technologie.

Pulsar Plus

Dit is een handige lader voor thuis met slimme functies via de myWallbox-app. Hij is geschikt voor alle elektrische auto’s en heeft een kabel van 5 of 7 meter. Je kan hem op 1-fase of 3-fase stroom aansluiten, met een maximaal laadvermogen van 22 kW.

Pulsar Plus Socket

Deze variant heeft een stopcontact in plaats van een vaste kabel. Het biedt dezelfde slimme functies en het laadvermogen als de Pulsar Plus. Maar je kan je eigen kabels gebruiken.

Pulsar Max

Voor intensiever gebruik is de Pulsar Max ideaal. Met meer vermogen en extra functies is deze mobiele lader steviger gebouwd en geschikt voor thuis en kleine bedrijven. Het heeft dezelfde slimme functies en verbindingsopties als de Plus-modellen. De duurzaamheid en prestaties.liggen wel een stuk hoger dan de Pulsar Plus.

Pulsar Pro

Deze versie is nog geavanceerder en perfect voor bedrijven en openbare laadstations. De Pulsar Pro beschikt over ingebouwde LTE-connectiviteit voor een betrouwbare verbinding zonder wifi. Ideaal voor openbare laadplekken waar betrouwbaarheid en snelheid belangrijk zijn.

2. Pulsar Pro 

De Pulsar Pro is een  toplader in de Pulsar-familie, speciaal voor professioneel gebruik. Door de handige aansluitmogelijkheden zoals ethernet en 4G kan hij makkelijk toegevoegd worden aan bestaande laadpunten. Ideaal voor bedrijven en openbare laadplekken die betrouwbare en slimme oplaadsystemen nodig hebben.

  • Verbondenheid: De Pulsar Pro beschikt naast wifi en bluetooth ook over ethernet en 4G-connectiviteit. Het zorgt voor een sterke en betrouwbare verbinding, heel belangrijk voor bedrijven.
  • Beheer en monitoring: Je kan de Pulsar Pro makkelijk beheren via het myWallbox-platform. Hiermee ontvang je gedetailleerde info en rapporten over het opladen. Zo kun je het laadproces in de gaten houden en optimaliseren.
  • Installatie en Onderhoud: Het modulaire ontwerp maakt snelle reparaties en upgrades mogelijk. Wat het leven een stuk makkelijker maakt voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de laadpunten.

3. Wallbox ABL eM4

De Wallbox ABL eM4 is een krachtige en mobiele lader die perfect is voor zowel thuis als op het werk. Met zijn sterk ontwerp en hoge laadvermogen is de eM4 ideaal voor veeleisende omgevingen. Het biedt slimme laadmogelijkheden en kan eenvoudig worden beheerd via de myWallbox-app.

  • Robuust Ontwerp: De ABL eM4 is stevig gebouwd om zware omstandigheden aan te kunnen, met hoogwaardige materialen en een sterke behuizing.
  • Slimme Laadopties: Ondersteunt Dynamic Load Management om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen.
  • Gebruiksvriendelijk: Met een eenvoudige installatie en intuïtieve interface is de ABL eM4 handig in gebruik voor installateurs en eindgebruikers.
Thuis elektrische opladen met een privé laadpaal

4. Quasar 2

De Quasar 2 is een supermoderne oplader die elektrische auto’s kan opladen en ook energie kan teruggeven aan het elektriciteitsnet of je woning. Het is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en toekomstgerichte laadoplossing. Door zijn slimme technologie en hoge efficiëntie zorgt de Quasar 2 voor een unieke laadervaring.

  • Bidirectioneel Laden: Met de Quasar 2 kan je energie in én uit je auto halen. Zo kan je jouw auto gebruiken als een soort thuisbatterij. Dat geeft je meer flexibiliteit en helpt je om energie te besparen.
  • Slim energiebeheer: Handige opties zoals Vehicle-to-Grid (V2G) en Vehicle-to-Home (V2H) helpen je om slim met energie om te gaan en geld te besparen.
  • Veiligheid en Compatibiliteit: Deze mobiele lader werkt met de meeste elektrische auto’s en bevat slimme beveiligingsfuncties om zowel je auto als de lader te beschermen.

5. Supernova 

De Supernova van Wallbox is een krachtige snellader die vooral bedoeld is voor plekken waar veel mensen hun auto opladen, zoals bedrijven en openbare laadpunten. De lader zorgt dat elektrische auto’s snel en efficiënt worden opgeladen, waardoor lange wachttijden verleden tijd zijn.

Ideaal voor bedrijven die hun klanten een snelle en betrouwbare oplaadmogelijkheid willen bieden.

  • De Supernova laadt auto’s veel sneller op dan standaard laders, met een vermogen van 60 kW, perfect voor drukke laadlocaties.
  • Ontworpen voor continu gebruik met sterke componenten en een robuust ontwerp dat bestand is tegen zware omstandigheden, waardoor betrouwbaarheid gegarandeerd is.
  • Uitgebreide monitoring- en beheeropties via de myWallbox-app maken efficiënt beheer van de laadinfrastructuur mogelijk.

6. Commander-serie 

De Wallbox Commander-serie zijn laadstations met grote touchscreens waarmee je makkelijk kan laden en instellingen aanpassen.

  • Touchscreen gemak: Door het grote touchscreen is het net alsof je een grote tablet gebruikt om je auto op te laden. 
  • Handig beheer: Via de app kan je alles in de gaten houden en controleren hoe het laden verloopt. 
  • Veiligheid voor alles: Deze laders zorgen ervoor dat alles veilig verloopt. Met speciale functies om je te beschermen en overbelasting te voorkomen.

7. Copper SB 

De Copper SB is een veelzijdige en krachtige lader die zowel geschikt is voor thuisgebruik als voor commerciële toepassingen. Met zijn strakke ontwerp en robuuste constructie biedt de Copper SB betrouwbare en efficiënte laadmogelijkheden.

Hij is compatibel met alle elektrische voertuigen en biedt slimme laadopties via de myWallbox-app.

  • Flexibiliteit: De Copper SB heeft een universele socket, waardoor hij geschikt is voor verschillende soorten laadkabels en voertuigen.
  • Slimme Laadmogelijkheden: Deze lader biedt functies zoals geplande laadbeurten en Dynamic Load Management, wat helpt om het energieverbruik te optimaliseren.
  • Duurzaamheid: Door het weerbestendig ontwerp is de Copper SB geschikt voor binnen- en buiteninstallaties, wat zorgt voor langdurige prestaties in diverse omgevingen.
Ontvang je graag advies en offertes op maat voor laadpalen?
Kom in contact met 1 of meerdere installateurs in je regio
arrow Ontvang offertes

Troeven van Wallbox oplaadpunten 

1. Geschikt voor alle types elektrische auto’s 

Wallbox oplaadpunten zijn geschikt voor alle soorten elektrische auto’s. Tesla, Nissan Leaf, BMW i3 of een andere elektrische auto, je kan ze probleemloos opladen.

Maak je geen zorgen over je toekomstige auto, Wallbox kan ermee overweg. Het is een slimme, duurzame investering.

Elektrische auto thuis opladen

2. Praktische opvolging via de myWallbox app

Met de myWallbox app heb je alles onder controle tijdens het opladen van je auto. Je ziet live hoe ver het opladen is, je ontvangt handige rapporten over je energieverbruik en je kan zelfs op afstand het opladen beheren.

Zo ben je altijd flexibel en klaar voor onverwachte ritten of veranderingen in je planning.

3. Power Boost functie van slimme Wallbox

De Power Boost functie van Wallbox is als een slimme assistent voor je elektrische auto. Het zorgt ervoor dat je auto snel en efficiënt wordt opgeladen. Gelijk zorgt het ervoor dat je andere apparaten thuis blijven werken zoals ze normaal zouden moeten.

Dus, zelfs als je veel stroom gebruikt voor bijvoorbeeld airco of de wasmachine, hoef je je geen zorgen te maken.

Aan welke functies hecht je veel waarde?
Vind een laadpaal op maat van jouw voorkeuren en budget
arrow Ontvang offertes

4. DC-lekdetectie 

Bij Wallbox staat veiligheid voorop. Hun oplaadpunten hebben een speciale functie genaamd DC-lekdetectie. Dit systeem merkt meteen op als er ergens tijdens het opladen van je auto een probleem is met het lekken van gelijkstroom.

Zo’n lek kan gevaarlijk zijn en schade veroorzaken aan zowel het laadstation als je auto. Dankzij de DC-lekdetectie worden problemen snel opgemerkt en opgelost, waardoor jij en je apparatuur veilig zijn.

wallbox laadpaal prijs thuis

5. Laadtijd exact inplannen

Wallbox laadpunten laten je toe om de laadtijden slim te plannen. Het is handig en bespaart geld. Door je voertuig op te laden tijdens daluren, wanneer de elektriciteitskosten lager zijn, kan je flink besparen op je energierekening.

Bovendien helpt het plannen van de laadtijd om piekbelasting te vermijden. Dat is goed voor je elektrische installatie en het algemene elektriciteitsnet.

6. RFID 

Wallbox oplaadpunten hebben RFID-technologie voor extra veiligheid en gemak.

Met een RFID-kaart kan je het laadstation makkelijk vergrendelen en ontgrendelen, zodat alleen de juiste mensen toegang hebben. Handig voor publieke of gedeelde laadpunten om te controleren wie ze gebruikt.

Het helpt misbruik te voorkomen en zorgt voor een veiligere laadervaring.

7. Gebarenherkenning en gezichstherkenning 

Sommige slimme Wallbox modellen hebben coole functies zoals handgebaren en gezichtsherkenning.

Met handgebaren kan je het laadstation bedienen zonder knoppen aan te raken. Handig als je jouw handen vol hebt of in het donker staat. Gezichtsherkenning zorgt ervoor dat alleen de juiste mensen het laadstation kunnen gebruiken.

Deze snufjes maken het opladen niet alleen makkelijker, maar ook veiliger en handiger.

Betrouwbare laadpaal kopen? Vul het offerteformulier in en kom in contact met erkende installateurs 

Klaar om jouw laadervaring naar een hoger niveau te tillen? Thuis opladen of op het werk? Wallbox laadpalen bieden de perfecte stekkeroplossing. Dankzij de slimme technologie en handige functies zijn ze een betrouwbare keuze.

Ontdek welke Wallbox het beste past bij jouw situatie en ga voor een efficiënte, duurzame laadbeurt. Vul het offerteformulier in en kom in contact met erkende installateurs in je regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Heeft u reeds een elektrisch voertuig?
5*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
6. Bijkomende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: laadpaal thuis