Hoeveel kost de Wall Connector van Tesla voor thuis?

De Wall Connector is de benaming voor de reeks laadpalen van Tesla. Hieronder bespreken we de Wall Connector van de tweede en de derde generatie.  

Meer weten over Tesla en andere laadpalen?
Vul het formulier in en ontvang gratis advies op maat en 1 of meer vrijblijvende offertes
arrow Vergelijk gratis offertes

Gemiddelde prijs tweede generatie Tesla laadpalen 

De prijs voor een Gen 2 Wall Connector Tesla laadpaal is 399 euro. Wees je wel bewust dat dit de basisprijs is voor de paal zelf, zonder optionele extra functies. Ook zal je de laadpaal nog moeten laten installeren. Wat in deze prijs niet meegerekend is. 

Één van de voordelen van de Gen 2 Wall Connector is de optie voor een korte kabel van slechts 2,6 meter en een lange kabel van 7,4 meter. Ook is het compatibel met andere merken elektrische voertuigen met een type 2-laadpoort, dus niet alleen Tesla’s.

Het nadeel van deze laadpaal is dat de laadkabel dikker is dan die van de Gen 3. Ook mist de Gen 2 Wall Connector de nieuwste technologische verbeteringen die wel in de Gen 3 zijn geïnstalleerd. 

Kostprijs Gen 3 

Voor een Gen 3 Wall Connector Tesla laadpaal betaal je 535 euro. Let wel, dit is de basisprijs voor het laadstation zelf, zonder enige optionele functies. De kostprijs voor de installatie is ook hier nog niet meegerekend.

Het grootste voordeel van de Gen 3 Wall Connector is dat je ze kan verbinden met wifi. Zo kan je de laadsessies via een afzonderlijk app beheren, bekijken hoeveel je verbruik is en zelfs laadsessies inplannen. Een ander voordeel is dat de laadkabel dunner en lichter is dan die van de Tesla Gen 2 model.

De kabel is standaard 7,3 meter lang. Net zoals de Gen 2 is de lader compatibel met andere merken van elektrische auto’s, en dus niet alleen met Tesla. De Gen 3 Wall Connector kan bovendien zowel op een 1-fase als op een 3-fase aansluiting worden geïnstalleerd.

Ten slotte heeft deze laadpaal het grote voordeel dat er meerdere auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.

Het enige nadeel van de Wall Connector Gen 3 is dat hij alleen verkrijgbaar is met een kabel van 7,3 meter.

Een erkend laadpaalinstallateur installeert een laadpaal bij iemand thuis.

Kosten voor het installeren van de laadpaal van Tesla thuis 

De installatie van een Tesla Gen 2 Wall Connector zal je ongeveer 349 euro kosten. In combinatie met de kostprijs voor de laadpaal kom je op zo’n 748 euro.

Voor de installatie van een Tesla Gen 3 Wall Connector zal je gemiddeld 379 euro betalen. Als we de kosten voor de laadpaal erbij optellen, zal de totale kostprijs neerkomen op circa 914 euro.

Installatiekosten

De installatiekosten van een laadpaal zijn de betaalde werkuren van de installateurs. Daarbovenop moet je vaak ook nog extra materiaalkosten dekken.

Wat kost laden met een supercharger van Tesla in 2024?

De supercharger van Tesla vind je vaak langs snelwegen, restaurants, hotels enzovoort. Deze unieke lader is voor gebruikers met een bijna lege batterij, maar die geen uren willen wachten om hun auto op te laden. De lader zal je auto met een lege batterij, naar 80 % batterij brengen in ongeveer 27 minuten.

Ze heeft een oplaadvermogen van 250 kW. Natuurlijk moet je auto dit vermogen aankunnen. Als dat niet het geval is, laadt de supercharger je auto op aan de maximale toegelaten capaciteit van je auto zelf. 

In sommige gevallen, kost dit superladen je niets. Dat is het geval als je dit bij aankoop van je Tesla hebt afgesproken en hiervoor hebt bijbetaald. Als het voor jou niet gratis is, zal je gemiddeld tussen 0,42 en 0.52 euro per kWh betalen. Andere elektrische auto’s dan Tesla betalen circa € 0,68 per kWh.

Een supercharger laadt een elektrische auto sneller op dan ooit tevoren.

Meer info of concrete prijzen nodig? Contacteer gratis en vrijblijvend installateurs in je buurt

Is een Tesla laadpaal iets voor jou? Of heb je extra advies en offertes nodig om je keuze te kunnen maken? Vul onderstaand formulier in en ontvang zo snel mogelijk advies en offertes van erkende laadpaalinstallateurs in je regio. 

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Heeft u reeds een elektrisch voertuig?
5*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
6. Bijkomende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: laadpaal thuis