Bied Alfen goede laadpalen aan?

Alfen staat bekend om zijn complete assortiment aan elektrische laadpunten voor thuis, bedrijven en openbare of publieke plaatsen. Hun slimme laadstations vind je in uiteenlopende laadvermogens en met diverse functionaliteiten. Zo beschikken ze over vier modellen van laadpalen, van 3,7 kW tot 22 kW,

  • Eve Single S-line
  • Eve Single Pro-line
  • Eve Double Pro-line
  • Twin.

Daarnaast biedt het Nederlandse Alfen onder meer hoogwaardige en slimme 2-end energieoplossingen aan.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat
Vind snel en eenvoudig de juiste laadpaal, van Alfen of van een ander merk.
arrow Vergelijk gratis offertes

Smart Charging Network (SCN) 

Het Smart Charging Network (SCN) van Alfen is één van de meest geavanceerde laadpleintechnologieën op de markt. Dit innovatieve systeem functioneert als een sociaal laadnetwerk en verdeelt het beschikbare vermogen gelijk over alle aangesloten voertuigen.

Er is geen sprake meer van een slave- en master-laadstation. Laadstations stemmen in plaats daarvan onderling de laadsnelheid af. Van zodra een voertuig volledig is opgeladen, wordt de stroom die het voertuig gebruikte meteen verdeeld over de rest van de auto’s.

Op die manier kan je het beschikbare vermogen optimaal benutten en vermindert de laadtijd voor alle gebruikers. Hoewel dit proces geautomatiseerd is, blijven de laadstations ook individueel stuurbaar, en behoud je dus volledige controle over het netwerk.

Andere voordelen van een Alfen laadoplossing 

Alfen laadpalen bieden tal van voordelen waarmee ze zich onderscheiden van andere merken.

  • De laadpalen zijn flexibel in te richten en groeien mee met jouw energiebehoefte. Zo betaal je enkel voor wat je nodig hebt en gebruikt. Bijvoorbeeld, als je pas achteraf een betaaloplossing wil toevoegen, is dat mogelijk. 
  • Al de laadpalen van Alfen hebben een moderne en compacte, maar ook praktische behuizing.
  • Ook zijn ze voorzien van slimme meters voor Dynamic Load Balancing. De laadsnelheid wordt automatisch aangepast naargelang het beschikbare vermogen. 
  • De Alfen laadpalen zijn ook SIM-lockvrij, zodat je zelf de aanbieder van laaddiensten kan kiezen en dus niet vastzit aan één specifieke dienstverlener.
Compacte en stijlvolle laadpaal laadt witte auto op een oprit.

Wat kost een Alfen laadpaal inclusief installatie?

De prijs voor een Alfen laadpaal varieert van 950 tot 2.373 euro. De prijs is afhankelijk van het model en de kosten voor de installatie, 

Inclusief installatie mag je rekenen op een kostprijs tussen € 1785 en € 3.625. De prijzen variëren uiteraard naargelang het model en de montage.

Wil je een concrete offerte voor een Alfen of andere laadpaal bij jou thuis?
Vul het formulier in en ontvang 1 of meer vrijblijvende offertes.
arrow Vergelijk gratis offertes

Alfen EV oplaadpunten instellen: aanbod 

Qua aanbod biedt Alfen 3 verschillende opties.

  • De Eve Single S-Line, compact en gebruiksvriendelijk, perfect voor thuisgebruik.
  • De Eve Single Pro-Line, geschikt voor zowel privé als zakelijk gebruik.
  • De Eve Double Pro-Line met twee oplaadpunten, ideaal voor bedrijven en openbare locaties.

1. Eve Single S-Line 

De Eve Single S-Line is ontworpen voor thuisgebruik. De diverse functies van de laadpaal bieden alvast een grote veelzijdigheid. Zo kunnen dankzij de ethernet-functie alle laadsessies online via de bijhorende app gemanaged worden.

Het laadstation is verkrijgbaar als laadcontact of met een vaste kabel. Door zijn compacte ontwerp past het overigens perfect in kleine ruimtes. Bovendien kan het zowel op een paal als aan een muur worden bevestigd. 

Het Eve Single S-Line laadstation heeft een laadvermogen van 3,7 tot 11 kW en door de slimme meter biedt het de mogelijkheid van Dynamic Load Balancing. Daarnaast is het uitgerust met een laadconnector type-2 dat geschikt is voor alle elektrische auto’s.

Via de LED statusindicatie zie je dan weer makkelijk hoeveel je auto is opgeladen.

Kostprijs, circa 1.785 euro

2. Eve Single Pro-Line 

De Eve Single Pro-Line is een oplaadpunt met geavanceerde slimme functies. Hij is geschikt voor zowel privé doeleinden als voor professioneel gebruik. Het laadstation heeft een compact en modern ontwerp dat makkelijk aan een muur of op een paal kan worden gemonteerd. 

Uitgerust met een geïntegreerde RFID-lezer voor gebruikersidentificatie biedt de Eve Single Pro-Line een gebruiksvriendelijke interface. Via de ethernetverbinding kunnen gegevens en oplaadsessies eenvoudig worden beheerd in de online app. 

Het laadstation heeft een laadvermogen van 3,7 tot 22 kW. Wat het geschikt maakt voor alle soorten hybride en elektrische voertuigen. Net zoals de Eve Single S-Line is dit laadstation beschikbaar met een stopcontact of met een vaste kabel. Ook maakt de slimme meter Dynamic Load Balancing mogelijk. 

Een Eve Single Pro-Line laadpaal met installatie kost ongeveer 2.115 euro.

3. Eve Double Pro-Line 

De Eve Double Pro-Line is een dubbel oplaadpunt met twee oplaadcontacten. Beide zijn voorzien van Dynamic Load Balancing. Het model is speciaal ontworpen voor omgevingen met een hoger volume, zoals bedrijven en supermarkten. Deze laadpaal is dus ideaal voor semi-openbare ruimtes.

Het laadstation is geschikt voor intensief gebruik en regelmatige wissels van gebruikers. De Eve Double Pro-Line kan net zoals de 2 andere modellen aan een muur of op een paal gemonteerd worden.

Volledig beschermd met aardlekschakelaars tegen lekstromen en uitgerust met een laadvermogen van 3,7 tot 22 kW, zorgt dit laadstation voor een snel, betrouwbaar en veilig oplaadmoment voor jouw wagen.   

Dankzij de ethernet-functie is ook gegevensbeheer mogelijk. Daarnaast is dit laadstation voorzien van een geïntegreerde RFID lezer voor gebruikersidentificatie.

Een Eve Double Pro-Line laadpaal met installatie inbegrepen kost ongeveer 3.425 euro.

Gebruik de Alfen app

De bijhorende app voor de Alfen laadpaal kan je voor uiteenlopende doeleinden gebruiken. We zetten ze hieronder op een rij.

1

Analyseer de tijdsduur en het elektriciteitsverbruik per laadsessie

Op die manier kan je het energieverbruik efficiënter beheren en de oplaadmomenten optimaliseren.

2

Stel de openingstijd in en voeg 1 of meer gebruikers toe

Bepaal de tijden waarop het laadstation beschikbaar is en voeg gebruikers toe die toegang mogen hebben. Zo voorkom je dat iedereen zomaar gebruik kan maken van jouw laadpaal.

3

Exporteer de verbruiksgegevens naar een Excel bestand

Zo krijg je een duidelijk overzicht van de facturering. Ook maakt dit het eenvoudiger om de kosten eerlijk te verdelen en creëert het transparantie naar de gebruikers toe.

4

Herstel eventuele fouten van jouw laadstation via de app

Bespaar jezelf de moeite om ter plaatse te moeten gaan of om een technische dienst te bellen om ter plaatse te komen.

5

Update je laadpunt via de app

De app biedt je de optie om je laadpaal te updaten. Op die manier blijft je laadpaal up-to-date qua software en andere opties.

6

Start, stop, pauzeer, hervat en plan het opladen vanop afstand

Met de app kan je het opladen van jouw voertuig op afstand beheren, waar je ook bent.

Een jong koppel beheert het laden van hun auto simpel via de online app.

Waar werkt een Alfen laadpaal?

Naast een laadoplossing voor thuis biedt Alfen ook oplossingen voor zakelijk gebruik en voor publieke plaatsen.

1. Thuis laden

Voor thuisgebruik ontwikkelde Alfen twee slimme oplaadpunten met laadvermogens van 3,7-22 kW: de Single S-Line en de Single Pro-Line. Beide zijn ideaal voor hybride wagens en voor volledig elektrische wagens.  

Ze zijn ontworpen om een optimale en maximale oplaadsnelheid te garanderen terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft. De betrouwbare en veilige laadstations kunnen perfect worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten, zoals Dynamic Load Balancing.

2. Zakelijk

Ook voor de B2B-sector heeft Alfen twee slimme oplaadpunten met een laadvermogen van 3,7-22 kW. Perfect voor het optimaal laden van zowel elektrische als hybride wagens. De Eve Single Pro-Line, die ook geschikt is voor thuisgebruik, en de Eve Double Pro-Line. 

Beide laadpalen hebben dezelfde eigenschappen als hun varianten voor de particuliere markt. Wel kunnen ze hogere volumes aan. Bovendien zijn ze geschikt voor het Smart Charging Network van Alfen. Daarop kan je zien wie, wanneer en hoe lang heeft opgeladen, en hoeveel elektriciteit ze daarbij hebben verbruikt. Die data kan je naar een Excel bestand uploaden. Op die manier vergemakkelijk je het factureren naar gebruikers.

3. Stedelijke omgevingen (11 tot 22 kW)

Tenslotte beschikt Alfen over een aantal krachtige laadpalen die ontworpen zijn voor stedelijke omgevingen, namelijk de Twin 5 PLus, de Twin 5 en de Twin 4XL. Al deze laadstations zijn uitgerust met twee oplaadcontacten. Elke socket heeft een laadvermogen van 11-22 kW. Het garandeert een snelle oplaadtijd van meerdere voertuigen tegelijk.

Deze laadstations hebben dezelfde eigenschappen als de modellen voor particulieren en B2B. Het verschil ligt hem in de extra geavanceerde functies voor het efficiënt en gerust opladen van elektrische voertuigen. Zo is de behuizing van de laadstations vandaalbestendig met een schuine bovenkant, zodat er geen afval op de laadpaal kan blijven liggen.

De behuizing van de laadpalen kan gepersonaliseerd worden en zelfs van een merknaam of logo worden voorzien.

De beste laadpaal voor jou?
Vraag advies aan experten en ontvang offertes.

Kan je Alfen laadpalen ook zonder abonnement gebruiken?

Alfen laadpalen zijn makkelijk zonder abonnement te gebruiken om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Een lader zonder abonnement zal echter geen data en inzichten in laadsessies verzamelen en meegeven. Ook zal de laadpaal voor iedereen laden die dat wil, zonder vergrendeling.

Een lader zonder abonnement wordt het vaakst gekozen in een situatie dat voertuigen in privébezit zijn. De laadpaal zelf blijft in dat geval wel nog steeds inzichten in laadsessies bieden via de display.

Een jonge ondernemer is blij met zijn elektrische wagen en zijn slim laadstation.

Interesse? Verstuur je aanvraag en vergelijk gratis offertes voor Alfen en andere laadpaalmerken 

Wil je een laadpaal bestellen voor thuis of je onderneming? Of, heb je toch nog wat vragen? Stel ze via onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes op maat van erkende installateurs in jouw regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Heeft u reeds een elektrisch voertuig?
5*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
6. Bijkomende informatie
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: laadpaal thuis