Prijzen: Wat kost een keuken gemiddeld, inclusief montage?

Gemiddeld kost een nieuwe keuken zo’n 8.000 à 15.000 euro. Een flinke investering! Gelukkig kun je ook met een kleiner budget een mooie nieuwe keuken kopen.

Een goedkope keuken in landelijke stijl met kleurrijke accenten, houten kasten, een houten tafel en een koperen spoelbak.

Hoeveel kost een goedkope complete keuken?

Een complete keuken laten plaatsen voor de laagste prijs? Reken op een kost van ongeveer 3.000 à 5.000 euro, inclusief montage.

Een comfortabele én budgetvriendelijke keuken?
Vind de keuken die bij je past voor een juiste prijs
arrow Ontvang offertes

Tips: zo betaal je niet meer dan nodig

Met deze tips laat je een betaalbare, nieuwe keuken plaatsen.

Tip 1: Behoud de oude keukenindeling

Staat er al een keuken in de ruimte, en is die aan vervanging toe? Behoud dan waar mogelijk de indeling of opstelling van de oude keuken. Een hoekkeuken blijft een hoekkeuken, een L-vormige keuken blijft een L-vormige keuken. De spoelbak, vaatwasser en het fornuis blijven op hun oude plek staan

Je bespaart daarmee heel wat op leiding- en elektriciteitswerken. 

Renoveren is meestal goedkoper dan een volledig nieuwe keuken

Indien mogelijk is renoveren vaak de beste optie – zeker als je met een klein budget werkt. Hergebruik apparatuur en keukenmeubels die gerust nog enkele jaren mee kunnen.

Rechte keuken: perfect voor elke ruimte en elk budget

Een rechte keuken is over het algemeen de goedkoopste optie. Bovendien past zo’n rechte keuken in nagenoeg elke woning. Ideaal als je een nieuwe keuken laat plaatsen in een compacte ruimte.

Toch een keukeneiland?

Droom je van een keukeneiland? Kies dan voor een budgetvriendelijk alternatief. Een keukenblok, bartafel of grote werktafel vergroten je werkruimte en gebruikscomfort, maar hoeven helemaal niet duur te zijn. 

Een compacte, goedkope l-vormige keuken met een koelkast, fornuis, spoelbak en houten tafel.

Tip 2: Kies voor kwalitatieve apparatuur zonder onnodige luxe functies

Voice activated ovens, koelkasten met touchscreen en een microgolfoven die verbonden is met de cloud – leuk, maar heb je dat echt nodig? Het is, zeker voor je portemonnee, een stuk interessanter om eenvoudige keukenapparatuur aan te schaffen.

Investeer niet in allerlei hoogtechnologische nieuwe functies, maar in kwalitatieve toestellen die een hele tijd meegaan

Kies waar mogelijk voor toestellen die meerdere functies combineren, zoals een koelkast met ingebouwd vriesvak en een combi-oven. Daarmee bespaar je niet enkel geld, maar ook ruimte.

Tip 3: Bespaar op kasten

De aanschaf en plaatsing van nieuwe keukenkasten neemt vaak een groot deel van je budget in beslag. Enkele tips om te besparen:

Kies voor lage kasten

Een keukenkast tot aan het plafond: indrukwekkend, maar duur – en bovendien niet bijzonder praktisch. Kies voor lage kastjes en hoekkasten. Daarvoor betaal je vaak minder én daarmee kun je de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Ga voor kasten met grote opbergruimtes

Een keukenkast met enkele grote opbergruimtes is vaak drastisch goedkoper dan een kast met allerlei kleine vakjes. 

Meer opdelingen nodig? Gebruik dan budgetvriendelijke scheidingselementen.

Vermijd dure accessoires

Glijdende uitschuifbare lades, luiken, draaiende schappen en schuifdeuren: leuk, maar kostelijk. Eenvoudige schappen zijn de meest budgetvriendelijke optie.

Een goedkope kast met schappen in een praktische maar budgetvriendelijke keuken.

Tip 4: Werk met goede maar budgetvriendelijke materialen

Het is verleidelijk om in een goedkope keuken te werken met zo goedkoop mogelijke materialen. Goedkoop wordt echter al snel duurkoop: een goedkoop keukenwerkblad of aanrecht waarvan de toplaag na enkele jaren afschilfert, moet je al snel vervangen. Je betaalt dan eigenlijk dubbel.

Dat betekent natuurlijk niet dat je per sé een duur materiaal als natuursteen of beton moet gebruiken. Kies voor een budgetvriendelijk maar duurzaam, kwalitatief materiaal zoals bijvoorbeeld hoogwaardig kunststof of composiet.

Graag een landelijke keuken met keukenkastjes uit massief hout, maar beperkt in je budget? Kies dan bijvoorbeeld voor kwalitatief kunststof met houtlook.

Een keuken binnen je budget?
Verken de opties met de juiste vakman in jouw regio

Tip 5: Koop geen keuken op maat, maar een model uit een showroom

Keukens op maat zijn vaak heel prijzig. Kies daarom voor een showroommodel of een standaard keuken. Die zijn vaak aanzienlijk goedkoper. 

Nog meer besparen? Een keuken die een tijdje in een showroom heeft gestaan, is vaak stevig afgeprijsd. Zo krijg je een vleugje luxe voor een prijsje! Informeer je naar prijzen via ons offerteformulier.

Een koppel bekijkt een showroommodel in hun zoektocht naar een goedkope keuken. Een keukenverkoper toont hen de keuken.

Tip 6: Bekijk welke werken je zelf kunt uitvoeren

Er zijn wat voorbereidende werken die je zelf kunt uitvoeren. Denk aan het slopen van de oude keuken en het afvoeren van de oude materialen en apparatuur. De muren voorbereiden met bijvoorbeeld strijkmiddel kun je vaak ook gemakkelijk zelf doen.

Je nieuwe keuken voor de laagste prijs?
Vergelijk gratis offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

Tip 7: Vergelijk offertes op maat

Besparen op de plaatsing en installatie van je nieuwe keuken? Dat doe je door offertes van meerdere keukenspecialisten te vergelijken. Via het offerteformulier onderaan deze pagina kun je gratis vrijblijvende offertes aanvragen bij keukenexperts die actief zijn in jouw regio.

Een koppel vergelijkt offertes voor goedkope keukens.

Wat zijn de beste goedkope keukens?

Een goedkope keuken is:

1. Duurzaam

Zelfs als je niet voor de duurste materialen kiest, mogen de keukenmeubels en -toestellen gerust enkele (tientallen) jaren meegaan. Zo vermijd je dat je verschillende goedkope elementen na enkele jaren opnieuw moet vervangen – een duurkoop waar mensen wel eens in trappen.

2. Praktisch en comfortabel

Je gebruiksgemak staat voorop. Kies voor een keuken waarin je graag kookt en die praktisch is ingedeeld. Denk aan de juiste hoogte van de werkbladen, voldoende opbergruimte en de juiste keukenapparatuur.

3. Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Na het koken kun je de keuken vlot en eenvoudig proper maken. Dat verzeker je door bijvoorbeeld voor niet-poreuze materialen te kiezen.

Een spaarvarkentje voor een goedkope maar stijlvol ingerichte keuken.

Ontvang gratis 1 of meer offertes op maat en bespaar op je nieuwe keuken

Een goedkope keuken laten plaatsen, zonder in te boeten op kwaliteit? Het kan! Via onderstaand offerteformulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes op maat van keukenspecialisten in jouw regio. Zo kun jij snel en eenvoudig prijzen vergelijken en de beste oplossing vinden binnen jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw keukenproject?
2*. Welke werken wilt u laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wenst u het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Keukenrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: keukenrenovatie