Wat zijn de beste keukenmerken?

Hieronder vind je een overzicht van de 10 beste keukenmerken, ingedeeld volgens de gemiddelde prijzen: van budgetvriendelijk tot exclusief.

De ene keuken is de andere niet

De gemiddelde prijzen voor verschillende soorten ontwerpen en meubels (zoals kasten) kunnen per merk sterk verschillen. Eenzelfde merk kan bovendien keukens aan heel uiteenlopende prijzen aanbieden.

Ook kunnen keukenzaken gelijkaardige keukens aan andere prijzen verkopen.

Benieuwd naar de prijs voor jouw nieuwe keuken en ontwerp? Vergelijk offertes en stel vragen aan keukenbouwers via ons offerteformulier

1. IKEA: keukens voor elk budget

IKEA keukens zijn razend populair. De Zweedse meubelfabrikant biedt keukenoplossingen voor werkelijk elk budget. Voor maatwerk moet je niet bij IKEA zijn; voor een enorm aanbod aan totaaloplossingen voor de keuken wel.

Prijs: 1.000 – 15.000 euro voor een volledige keuken.

Je kunt IKEA ook inschakelen voor de montage en installatie van je keuken

Een keuken van IKEA (één van de top 10 keukenmerken) in een toonzaal, met groot groen keukenblok, open keukenindeling, houten vloer, houten aanrechten en een grote open keukenkast met onderlades.

2. Eggo: kwaliteit uit Duitsland

Eggo is een Duitse fabrikant van zowel moderne als landelijke keukens. Het bekende bedrijf fungeert als trendsetter op de keukenmarkt en richt de focus op persoonlijke dienstverlening, kwaliteit en ergonomie.

Prijs: 4.500 – 15.000 euro voor een volledige keuken.

Jouw merkkeuken voor de scherpste prijs?
Ontvang en vergelijk gratis offertes op maat
arrow Ontvang offertes

3. Kvik: Deense luxe en design

Het Deense Kvik produceert naast badkamers en garderobes ook kwalitatieve keukens. Het merk legt de focus op kwaliteit, een eenvoudig en overzichtelijk gamma aan coole designs. En een vlotte en uitgebreide dienstverlening met transparante prijzen. 

Prijs: 4.000 – 18.000 euro voor een volledige keuken.

Een keuken van Kvik, één van de top 10 keukenmerken, met grijze keukenkasten met steenlook, houten aanrechtbladen, een hoge koelkast en witte wandplanken met servies en kruidenpotten.

4. Ixina: gepersonaliseerde Duitse keukens

Ixina bestaat ondertussen zo’n 50 jaar. Het bedrijf verkoopt kwalitatieve Duitse keukens en biedt klanten enorm veel opties wat betreft de gebruikte materialen en kleuren. Zo kun je jouw keuken volledig naar wens personaliseren

Prijs: 4.500 – 19.000 euro voor een volledige keuken.

Voor elke verkochte keuken plant Ixina 17 bomen.

5. Keukens De Abdij: vakmanschap voor elk budget

Keukens De Abdij is een Belgisch familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring op de keukenmarkt. Het bedrijf richt zich op kwalitatieve keukens, steengoede service en een breed scala aan keukenstijlen.

Prijs: 8.000 – 17.000 euro voor een volledige keuken.

Een keuken zoals die van Keukens De Abdij, één van de top 10 keukenmerken, met houten keukenkasten, stijlvol zwart met houten aanrecht, een gebogen keukenkraan en zwarte inbouwkeukentoestellen.

6. Schmidt: keukens van hoge kwaliteit

Schmidt combineert Duitse kwaliteit met Franse elegantie. Het bedrijf investeert in milieuvriendelijkheid en biedt keukens aan in de meest uiteenlopende stijlen: denk aan gezellige, landelijke keukens, moderne keukens met strakke lijnen en designkeukens in levendige kleuren.

Prijs: 12.000 – 30.000 euro voor een volledige keuken.

Prijzen merkkeukens vergelijken?
Ontvang gratis offertes op maat

7. Dovy Keukens: Belgische keukenzaken met uitstekende service

Dovy Keukens richt zich al 40 jaar lang op het ontwerpen en produceren van keukens op maat. Als klant kun je bij Dovy Keukens terecht voor maatwerk in allerlei keukenstijlen. De focus ligt op duurzame materialen en keukenapparatuur van hoge kwaliteit.

Prijs: 15.000 – 30.000 euro voor een volledige keuken.

Een keuken zoals die van Dovy keukens, één van de top 10 keukenmerken, waar een vrouw, man en jong kind samen aan het koken zijn. De keuken beschikt over een houten keukeneiland met kleine koperen spoelbak en keukenkraan. De open keuken geeft uit op een eetruimte met living.

8. DSM: middenklasse keukenwinkels over heel België

DSM is een vaste waarde op de Belgische keukenmarkt. Het bedrijf garandeert een persoonlijke aanpak en verkoopt keukens op maat. Je vindt bij DSM keukens in landelijke stijl, maar ook moderne en eigentijdse keukens. Bonusvoordeel: je vindt DSM keukenwinkels over heel België.

Prijs: 15.000 – 25.000 euro voor een volledige keuken.

9. Pura Keukens: stijlvolle keukens

Pura keukens verdeelt kwalitatieve keukens in verschillende stijlen. Bij Pura Keukens kun je terecht voor klassieke, moderne en nostalgische keukens, en voor strakke, volledig greeploze keukens

Prijs: 18.000 – 40.000 euro voor een volledige keuken.

10. SieMatic: exclusieve luxe keukens uit Duitsland

SieMatic is een producent van Duitse luxekeukens en behaalde al verschillende designprijzen. Het bedrijf biedt 4 keukenlijnen met verschillende, kenmerkende designs: SieMatic Pure (minimalistisch en tijdloos), SieMatic Urban (stijlvol en praktisch), SieMatic Mondial (geometrisch en expressief) en SieMatic Classic (traditioneel).

Prijs: 10.000 à 20.000 – 25.000 à 55.000 euro (met uitschieters tot 300.000 euro) voor een volledige keuken.

Een stijlvolle zwarte designkeuken met houten vloer, zoals die van SieMatic (één van de top 10 keukenmerken). De keuken beschikt over een keukeneiland, een recht keukenblok met onderkasten en bovenkasten, een grote koelkast en een groot, vast raam.

Keukenbouwer gezocht in België? Vind een keukenexpert in je buurt

Kies je nu voor vakmanschap, design, hoogstaande kwaliteit of de meest budgetvriendelijke oplossing: een ervaren keukenspecialist helpt je met plezier verder. Een specialist of vakman begeleidt je doorheen het hele proces: van het ontwerpen van je keuken tot de installatie van je nieuwe fornuis.

Nood aan advies of graag prijzen vergelijken? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes en advies op maat. Zo vind je gegarandeerd de beste oplossing voor jouw budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw keukenproject?
2*. Welke werken wilt u laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wenst u het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste Duitse keukenmerken?

+
Enkele van de beste Duitse keukenmerken zijn Schmidt, Eggo, Siematic en Ixina.

Wat zijn de duurste keukenmerken?

+
Siematic, Bulthaup en Poggenpohl bevinden zich in het hogere segment wat de gemiddelde keukenprijzen betreft. Heb je een groot budget? Dan is het zeker de moeite om een bezoek te brengen aan één van deze keukenzaken.

Wat zijn de populairste keukens?

+
In België zijn Dovy, IKEA, DSM en Ixina heel geliefde keukenmerken. 
Keukenrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Lokale bedrijven gespecialiseerd in: keukenrenovatie