Inhoud
Welke warmtepomp kiezen voor een rijhuis?
Lucht-water- en lucht-lucht-warmtepompen zijn perfect voor rijhuizen. Ze halen energie uit de buitenlucht en zetten die om in warmte voor binnen. Ze hebben geen grote buiteneenheden nodig en passen goed in compacte ruimtes zoals rijwoningen. En het mooie is dat ze het hele jaar door voor een comfortabele temperatuur kunnen zorgen, zowel in de winter als in de zomer.
Water-water- en grond-water-warmtepompen hebben het hoogste rendement, maar er zijn wat punten om te overwegen. Ze hebben een waterbron nodig, zoals een put, en kunnen wat meer ruimte innemen. Ook kunnen ze geothermische boringen met zich meebrengen, wat de installatie wat complexer maakt. Het is dus slim om te checken of je genoeg ruimte hebt en of je in orde bent met eventuele werkzaamheden in je tuin.
Onthoud dat de beste keuze afhangt van jouw specifieke situatie, behoeften en budget. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de warmtepomp kiezen die perfect past bij jouw rijhuis.
Waarom is een warmtepomp zonder buiteunit ideaal voor een rijwoning?
De vraag luidt waarom zou je kiezen voor een warmtepomp zonder buitenunit? Of je nu bezig bent met een nieuwbouwproject, net een rijwoning of appartement hebt gekocht, of je huidige woning energiezuinig wilt renoveren, een warmtepomp zonder buitenunit, ook wel een monoblock-systeem genoemd, kan de perfecte keuze zijn. Ontdek hieronder waarom dit type warmtepomp ideaal is voor jouw situatie.
1. Verschillende mogelijkheden voor verwarming
Niet alleen geothermische warmtepompen werken zonder buitenunit. Tegenwoordig zijn er ook monoblock-varianten beschikbaar voor lucht-water, lucht-lucht en hybride warmtepompen. Lees verder in dit artikel om meer te weten te komen over de diverse soorten warmtepompen zonder buitenunit.
2. Nieuwe technologieën
Traditioneel werkten lucht warmtepompen met een buitenunit. Echter, de laatste jaren hebben steeds meer fabrikanten monoblock-varianten van dit type op de markt gebracht. Deze systemen halen hun energie uit de buitenlucht zonder dat er een opvallende buitenunit in je tuin of tegen je gevel staat. Hierdoor ben je verzekerd van de nieuwste technologische innovaties.
3. Geen esthetische impact op je huis
Een buitenunit is zelden een esthetische toevoeging aan je woning. Met een monoblock warmtepomp voorkom je dat een grote unit het uitzicht van je huis verstoort. Hierdoor behoud je de visuele uitstraling van je woning.
4. Vlotte installatie
Bij een split-systeem is een koeltechnische verbinding tussen de binnen- en buitenunit noodzakelijk. Dit geldt niet voor een monoblock warmtepomp. Een elektrische en eventueel een waterzijdige aansluiting voor je centrale verwarming zijn voldoende. Dit resulteert in een snellere installatie en het behoud van de beschikbare ruimte buiten.
5. Minder kans op warmteverlies
Een te grote afstand tussen de binnen- en buitenunit van een warmtepomp kan leiden tot warmteverlies en een lager rendement. Met een systeem zonder buitenunit ben je verzekerd van een optimaal vermogen en rendement en daardoor een kortere terugverdientijd.
6. Geen geluidsoverlast voor de buren
Vooral in appartementsgebouwen en rijwoningen kunnen buitenunits van warmtepompen geluidsoverlast veroorzaken. Een nieuwe, fluisterstille monoblock warmtepomp in je kelder, berging, garage of een vergelijkbare ruimte biedt dan ook een aantrekkelijk alternatief. Ontdek de voordelen van een warmtepomp zonder buitenunit en maak de juiste keuze voor jouw rijwoning.
Warmtepomp in rijwoning installeren? Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere specialisten uit jouw regio
Denk je eraan om een warmtepomp in je rijwoning te laten installeren? Wil je de mogelijkheden verkennen en de juiste keuze maken voor jouw situatie? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Vul het offerteformulier in en kom in contact met meerdere installateur experts uit jouw regio. Ontdek hoe je gratis en vrijblijvend offertes en advies kunt ontvangen over warmtepompen voor rijwoningen als duurzame oplossing en de installatie ervan.