Inhoud
Wat kost gevelplint cementeren?
De prijs van gecementeerde plinten is afhankelijk van verschillende factoren. Je hoort alvast de lengte van de gevel, het aantal werkuren, de moeilijkheidsgraad van de klus, een voorafgaande reiniging en de vereiste afwerking in rekening brengen.
Gevelplint cementeren prijs
Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 50 tot 90 euro per strekkende meter (exclusief btw) voor het bevestigen van de gevelsokkel.
Voordelen van gecementeerde gevelplinten
1. Beschermen tegen vuil en vocht
Heb je een complete grondige gevelrenovatie gedaan? Dan is het cementeren van de gevelsokkel een economische manier om de onderkant van de gevel te beschermen tegen stof- en vochtproblemen. Veel woningen worden onderaan afgewerkt met een gecementeerde gevelplint.
2. Esthetische en functionele afwerking
Gecementeerde plinten kunnen jouw woning een geheel nieuwe look geven dankzij verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Op die manier fungeert het niet alleen als functionele maar heeft ook andere toepassingen zoals de esthetische afwerking van de buitenkant.
Hoe gevelplint van cement plaatsen?
Stap 1: Werken voorbereiden
De gespecialiseerde gevelwerker bepaalt samen met jou de gewenste gevelsokkelmaat. Indien nodig reinigt hij vooraf de buitenmuren grondig, herstelt hij kapotte of gescheurde voegen en brengt hij een primer aan zodat de cementlaag zich goed kan hechten.
Stap 2: Cementeren van de gevelplint
Daarna fixeert hij jouw gevelsokkel met cementpleister. Afhankelijk van de gewenste look brengt hij een dikke of dunne laag aan. Gevelplinten kunnen afgewerkt worden met blauwe hardsteen of gecementeerde strook. Wil je bijvoorbeeld de uitstraling van blauwe steen? Dan kun je visueel hetzelfde bereiken met een laag cement.
Stap 3: Afwerking uitvoeren en opruimingswerk
Eenmaal aangebracht maakt hij jouw betonnen buitenplint af. Zo gebruikte hij materialen als marmerdeeltjes om een natuurlijk reliëf te creëren. Het is ook mogelijk om de plinten volledig te schuren of een kleur naar keuze te geven.
Het bevestigen van de gevelsokkel is meestal de laatste stap bij een gevelrenovatie. Als jouw gevelsokkels klaar zijn nemen professionals de tijd om de omgeving netjes op te ruimen. Denk maar aan het verwijderen van bouwpuin of het snijden van afval. Zo moet je er zelf niet meer over nadenken en maak je geen extra kosten.
Gevelplint laten cementeren: waarom is het inschakelen van een vakman aangeraden?
Waarom beroep doen op een professional
- Garantie op uitgevoerd werk: Als je de klus aan een gespecialiseerde vakman overlaat, krijg je garantie op een correcte uitvoering van het werk. Professionals dekken alle kosten als je problemen ondervindt nadat het gevelwerk is voltooid.
- Financieel belang: Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan geniet je een btw-tarief van 9 % (i.p.v. 21 %) over gemaakte arbeidskosten aangezien je het gevelwerk door vakmensen laat doen.
- Correcte plaatsing: Gevelwerk is gevoelig voor fouten en niet zonder risico’s. Neem daarom contact op met een ervaren specialist. Zo weet je zeker dat de buitenplinten correct worden geplaatst volgens de regels van het vak.
- Advies en prijzen op maat: Buitenwerkers hebben ruime ervaring met het plaatsen en bevestigen van buitenplinten en weten precies waar ze op moeten letten. Huur een professional in voor deskundig advies en eerlijke prijzen.
Ontvang gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes
Ontvang via onderstaand formulier gratis vrijblijvende prijsvoorstellen voor het cementeren van je gevelplint. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de juiste oplossing voor jouw situatie en budget.
FAQ – veelgestelde vragen
Hoe buitenmuur bezetten met cement?
Stap 1: Wat voor cementpleister wil je?
Eerst en vooral kies je wat voor soort cementlaag je wil. Opteer je voor een dunne cementlaag zodat het reliëf van je oude gevel nog zichtbaar blijft, met meer eigenheid? Met een dikke cementlaag creëer je de indruk van een volledig nieuwe egale gevel.
Ten slotte kan je ook het cement al laten kleuren zodat je later je gevel niet meer moet verven.
Stap 2: Gevel reinigen
Vooraleer je de gevel kan cementeren maak je eerst de muur proper, eventueel met een ruwe borstel. Dit zorgt voor een betere hechting van de hechtingslaag.
Stap 3: Controleer en herstel de voegen
Controleer je muur op lossen voegen want slechte voegen kunnen later zorgen voor hecht- en vochtproblemen.
Stap 4: cementeren van de muur
Nu is je gevel helemaal klaar om de gewenste cementpleister aan te brengen.
Voel je je er niet helemaal comfortabel bij want er blijft natuurlijk een risico aan vast hangen, contacteer dan een ervaren vakman.
Is cementeren waterdicht?
Door je gevel te cementeren creëer je een waterdichte beschermingslaag over je gevel die toch nog ademt.
Gevelplint cementeren of blauwe steen?
Door je gevelplint te cementeren krijg je een strakke of authentieke uitstraling (afhankelijk van de stijl van je woning). Met blauwe hardsteen krijg je een iets stedelijkere uitstraling die ook iets duurzamer zal zijn. In deze keuze zal toch vooral de kostprijs en persoonlijke voorkeur doorwegen.