Een offerte vragen voor de volledige of gedeeltelijke renovatie van je badkamer, hoe begin je daar aan? In dit artikel ontdek je wat er op zo’n offerte staat, hoe je jouw offerteaanvraag voorbereid, en welke kosten je op de offerte terugvindt.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Omschrijf uw aanvraag
Bedankt voor het invullen van dit formulier
We nemen zo snel mogelijk contact met u op om u door te verwijzen naar de beste specialist die overeenkomt met uw aanvraag.
Op zoek naar andere diensten?
Wilt u andere offertes vergelijken of extra diensten verkennen? Laat het ons weten en we verbinden u snel met de beste leveranciers.
Keukenrenovatie
Isolatie
Verwarmingsketel
Ramen, deuren en beglazing
Vochtbestrijding
Totaal renovatie (aannemers)
Dakwerken
Schoorsteen
Inhoud
Online offerte aanvragen voor badkamer renovatie: hoe pak je dat aan?
Voor je zomaar een aannemer aanstelt, kun je best verschillende offertes aanvragen. Zo kun je het aanbod in jouw regio goed vergelijken. Maar… hoe begin je aan een online offerteaanvraag voor de renovatie van je badkamer?
Bereid je voor. Denk niet enkel aan je wensen voor de badkamer, maar ook de duur van de werken en wanneer die doorgaan.
Schets. Een schets met de afmetingen en eventueel een ontwerp van de badkamer is niet enkel handig voor jezelf. Het maakt het voor de vakman een stuk gemakkelijker om een inschatting te doen van de werken. De vakman krijgt een beter beeld van de ruimte, de huidige badkamer, en eventueel jouw wensen.
Helderheid. Wees zo duidelijk mogelijk. Hoe meer details je meegeeft, hoe preciezer de prijsindicaties die je ontvangt. Schep ook duidelijkheid over wat je niet wilt!
Kijk naar mogelijke premies. Heb je bepaalde premies op het oog? Een ervaren vakman kan je daar verder over adviseren! Vermeld je interesse op de offerteaanvraag.
Bespaar. Vergelijk meerdere offertes voor je een aannemer inschakelt. Zo kun je heel wat besparen op de eindfactuur!
Onderdelen van de offerte voor het verbouwen van de badkamer
Wat vind je terug op de offerte voor de renovatie van je badkamer?
1. Prijs: hoeveel kost een nieuwe badkamer of een renovatie van een oude badkamer?
Een eerste en belangrijk element op je badkamer offerte, is het factuurbedrag. Dat bedrag verschilt enorm naargelang je wensen en de nodige werken: van een kleine 1.000 voor een kleine renovatie tot meer dan 25.000 euro voor een luxueuze totaalrenovatie.
Onderstaand schema geeft je een handig overzicht met realistische richtprijzen voor professionele loodgieters.
Naast een projectprijs vind je ook een tijdsplanning terug op de offerte voor je badkamerrenovatie. Daarin staat vermeld wanneer de werken idealiter worden aangevat en welke stappen ondernomen worden. Je vindt er ook een voorlopige deadline.
3. Soort badkamerrenovatie: werken
De te verrichten werken en hun prijzen staan natuurlijk ook vermeld op de offerte. Kijk steeds na of alle nodige werken en hun prijzen mee vermeld staan op de factuur.
Welke werken en kosten horen bij een totaalrenovatie, en welke bij een gedeeltelijke renovatie van de ruimte?
Prijs nieuwe badkamer of totaalrenovatie: wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage?
Tijd voor een volledig nieuwe badkamer? Dan is een totaalrenovatie aan de orde. Met een totaalrenovatie kun je de badkamer helemaal naar je eigen wensen inrichten.
Voor een totaalrenovatie mag je rekenen op een bedrag tussen de 3.500 en 25.000 euro. Zaken die de prijs beïnvloeden zijn onder meer:
Oppervlakte van de badkamer.
Gewenste sanitaire voorzieningen (hieronder vind je een overzicht met richtprijzen voor sanitaire toestellen).
Type vloer-, wand- en plafondbekleding.
Nodige werken aan leidingen en elektriciteit.
Al dan niet plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem.
Verder in dit artikel vind je een overzicht met de mogelijke renovatiewerken. Je vindt er ook opties en richtprijzen voor de sanitaire voorzieningen.
Misschien is een totaalrenovatie van de badkamer niet aan de orde, maar wil je bepaalde aspecten van de badkamer vervangen. Tijd voor een upgrade! Hoeveel zo’n gedeeltelijke renovatie kost, is afhankelijk van wat je precies laat vervangen. Enkel het toilet vervangen kan bijvoorbeeld al voor 400 euro.
Wil je meerdere aspecten van de badkamer renoveren? Met een budget van 5.000 euro is heel wat mogelijk.
Verder in dit artikel vind je een overzicht met de mogelijke renovatiewerken. Je vindt er ook richtprijzen voor de sanitaire voorzieningen.
4. Algemene voorwaarden van de vakman
Een offerte bevat tot slot ook de voorwaarden van de aannemer. Verschillende bedrijven hanteren verschillende voorwaarden. Dat onderdeel is dus niet op elke badkamer offerte hetzelfde.
Neem de voorwaarden goed door, zodat je weet wat je kunt verwachten van een eventuele samenwerking. Kijk bijvoorbeeld goed naar de vermeldde garantietermijn. Zo vermijd je eventuele teleurstellingen of onaangename verrassingen.
Hoeveel kost het om een badkamer te plaatsen? En wat kost een verbouwing van een badkamer? Prijsbepalende factoren
Welke werken horen bij een badkamerrenovatie? Een handig overzicht met welke werken aan de badkamer op de offerte terecht kunnen komen.
1. Het sanitair
De sanitaire toestellen zijn natuurlijk cruciaal in elke badkamer. Je hebt voor vrijwel elk soort sanitair de keuze uit verschillende materialen, modellen, formaten en ontwerpen. Die keuzes hebben uiteraard ook invloed op de kosten voor je badkamerrenovatie.
Denk dus voor je aan het project begint na over welke sanitaire voorzieningen je in de badkamer wenst. Een klassiek ligbad en een douche, of enkel een douche? Misschien is een douchebad de betere compromis? En ga je voor een enkele, of net een dubbele wastafel?
Hieronder vind je een handig overzicht met sanitaire toestellen die al dan niet in je volledig of gedeeltelijk gerenoveerde badkamer terecht komen.
A. Vervangen van het bad
Een must voor wie van het wassen graag een heus relaxatiemoment maakt: een warm bad. Badkuipen zijn er in allerlei vormen, modellen en formaten. Van een eenvoudige badkuip tot een tweepersoons- of douchebad: je hebt ontzettend veel opties.
Losstaand of ingebouwd bad
Ligbad, douchebad, bubbelbad, …
Rechthoekig, ovaal, rond of hoekbad
Materialen: van acryl tot roestvrij staal
Extra opties: ledverlichting, massageknoppen, bubbelbad, …
Een simpel ligbad plaatsen kan vanaf 400 euro. Meer luxe baden (bijvoorbeeld een dubbel bubbelbad!) kunnen al snel meer dan 3.000 euro kosten.
B. Plaatsen van een nieuwe douche
Net als baden zijn douches in allerlei modellen beschikbaar. Sta eerst en vooral stil bij het type douche dat je in je badkamer wenst. Meest klassiek zijn de douchebak met douchegordijn, de douchecabine en de inloopdouche.
Denk ook aan het formaat en de vorm van de douche. Een compacte, eenvoudige rechthoekige douchebak voor in de hoek van de badkamer bijvoorbeeld, of een grote, ovaalvormige douchecabine.
Daarnaast houd je ook rekening met de afwerking van de douche. Een inloopdouche wordt vaak voorzien van een afscheiding en een deur, een douchebak vraagt om een gordijn, enzovoorts. Ook kun je bijvoorbeeld een ingebouwde douchecabine netjes afwerken met platen en/of tegels.
Een eenvoudige, nieuwe douche laten plaatsen kan al vanaf een kleine 500 euro. Meer geavanceerde modellen kunnen 2.000 euro en meer kosten.
C. Vervangen van het toilet
Geloof het of niet, maar zelfs toiletten kun je in allerlei uitvoeringen terugvinden. Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen hangende, vrijstaande of klassieke toiletten.
Gemiddeld kost een toilet je 400 tot 700 euro, maar voor meer geavanceerde modellen (denk maar aan wc’s die zichzelf doorspoelen of voorzien zijn van een ingebouwd bidet) kunnen de kosten hoger oplopen.
Tip: Renoveer je een kleinere badkamer? Overweeg een aparte toiletruimte te voorzien om plek te besparen.
D. Vervangen van de lavabo
Ook wat lavabo’s betreft, heb je verschillende mogelijkheden. Meest belangrijk is de materiaalkeuze: van natuursteen zoals marmer tot keramiek en kunststof, er is heel wat keuze. Je kunt de lavabo inbouwen in een badkamermeubel, of kiezen voor een losstaand of hangend model.
Je mag rekenen op een gemiddelde prijs van 400 tot 900 euro. Natuurlijk zijn ook hier uitschieters mogelijk, afhankelijk van het gewenste ontwerp.
E. Nieuwe kranen plaatsen
Bij een nieuwe lavabo hoort natuurlijk ook een nieuwe kraan. Je kunt kiezen tussen enkele of dubbele, meng- of thermostatische kranen, en een heleboel designs. De meeste kranen zijn vervaardigd uit messing of roestvrij staal – bij de materiaalkeuze hoef je doorgaans dus niet al te lang stil te staan.
De prijzen liggen gemiddeld tussen de 150 en 500 euro.
2. Pleisterwerken + Vloer, plafond en wandbekleding
De wanden, vloer en het plafond van de badkamer kunnen ook aan vervanging toe zijn. Meest gebruikt in badkamers zijn keramische tegels, maar het aanbod is de laatste jaren een stuk ruimer geworden. Je hebt heel wat opties wat de afwerking van de vloer, het plafond en de wanden betreft:
Waterbestendige verf of behangpapier.
Wand- en plafondpanelen van hout, kunststof, geëmailleerd staal, …
Kurk.
Mozaïek.
Tadelakt.
Natuursteen, zoals marmer.
Houten vloer.
Gietvloer.
Betonnen vloer.
Laminaat.
…
De badkamerbekleding bepaalt grotendeels hoe ruimtelijk de badkamer aanvoelt. De bekleding kan ook toonaangevend zijn: ga je voor een klassieke, gezellige, of net strakke, moderne badkamer?
Tip: Wil je besparen op de wandbekleding? Overweeg dan om de muur slechts tot halverwege te bekleden met bijvoorbeeld tegels. Breng op de bovenste helft van de wanden (gekleurd) pleisterwerk aan.
3. Vervangen van elektriciteit en leidingen
Het leidingwerk en de elektriciteit zijn cruciaal in de badkamer. Een badkamer kan nu eenmaal niet zonder degelijke aan- en afvoer van water. En tenzij je echt heel fanatiek bent over kaarsverlichting, doe je tijdens het tandenpoetsen liefst even het licht aan.
Zijn de elektrische voorzieningen en het leidingwerk nog in goede staat, en behoud je de oude indeling van de badkamer? Dan kun je die zaken gewoon hergebruiken.
Het is natuurlijk wel interessant om van de renovatie gebruik te maken om zowel het leidingwerk als de elektriciteit goed na te laten kijken. Zo vermijd je dat je na de renovatiewerken nieuwe breekwerken moet uitvoeren om de nodige herstellingen te doen.
Hebben de waterleidingen, de afvoeren en de elektrische voorzieningen hun beste tijd gehad? Moeten er elektriciteitsleidingen bijgelegd worden? Of wil je de badkamer opnieuw indelen? Dan doe je beroep op een badkamerspecialist om de nodige aanpassingen te doen. Die werken kosten je gemiddeld 400 tot 800 euro.
4. 1 of meerdere badkamermeubels
Van een vrijstaand badkamermeubel met een enkele wastafel tot een dubbele wastafel in badkamermeubels met ingebouwde opbergruimte: het aanbod is enorm. Een eenvoudig badkamermeubel kost je 200 tot 500 euro, een luxueus badkamermeubel (met dubbele wastafel) op maat kost je al snel meer dan 1.000 euro.
Belangrijk in de prijsbepaling zijn het ontwerp, de gebruikte materialen, en natuurlijk het formaat. Ook het aantal wastafels in het badkamermeubel is van belang.
5. Ventilatie
In een vochtige ruimte zoals een badkamer is ventilatie de beste manier om vochtproblemen en schimmels te vermijden. Vocht dat de badkamer niet uit kan, zorgt vroeg of laat voor problemen. Geen raam in de badkamer? Dan is ventilatie eigenlijk absoluut een must.
Natuurlijk ventileren kan via het raam of bijvoorbeeld een ingebouwd rooster. Relatief eenvoudig, en daardoor ook goedkoper.
Meer efficiënt zijn mechanische ventilatiesystemen. Daarmee verloopt de ventilatie gedeeltelijk of volledig automatisch. Met sommige ventilatiesystemen kun je zelf de luchtvochtigheid in de badkamer regelen. Zo’n mechanisch systeem is dan weer moeilijker te installeren, en ook prijziger.
Vergelijk ook zeker verschillende offertes voor het plaatsen van een ventilatiesysteem!
Stappenplan: zo vergelijk je de offertes voor jouw toekomstige badkamer
Eens je meerdere offertes hebt ontvangen, wil je die natuurlijk zo goed mogelijk vergelijken. Hoe ga je te werk bij het vergelijken van je offertes?
Factuurbedrag. Past de kostenraming binnen jouw budget?
Werken. Let niet enkel op de projectprijs. Vergelijk de afzonderlijke kosten die in de offerte zijn opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan de uurlonen en eventuele voorrijkosten.
Garantie. Wat zijn de garantievoorwaarden? Indien die ontbreken op de offerte loont het zeker om dat na te gaan bij de aannemer.
Projectduur. Wanneer worden de werken aangevat, en wanneer ligt de voorlopige deadline? Past die binnen jouw planning?
Keurmerk. Professionele loodgieters en bedrijven kunnen een keurmerk ontvangen. Zo’n keurmerk biedt wat extra garantie. Een keurmerk is absoluut geen must, maar biedt wel wat extra zekerheid.
Badkamer renoveren? Zoek een specialist voor de installatie! Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes
Op zoek naar professionele loodgieters en bedrijven gespecialiseerd in badkamerrenovaties in jouw omgeving? Vul snel bovenstaande formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvende offertes, prijzen op maat, en persoonlijk advies. Zo vind jij gegarandeerd de ideale oplossing voor jouw project!
Ja, onze service voor het aanvragen van offertes is volledig gratis. Ook onze specialisten die de offertes opmaken doen dit gratis voor u.
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken.
Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen.
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologieën ("cookies"). Sommige
van deze cookies zijn noodzakelijk voor de goede werking van de website en de applicatie.
Andere stellen ons in staat om uw gebruikerservaring te verbeteren, u artikelen en
advertenties voor te stellen die aangepast zijn aan uw profiel, of om contact met u op te
nemen via sociale netwerken.
Om ons toe te staan deze cookies te gebruiken, klikt u op de knop "Aanvaarden". Indien u
sommige of alle cookies wenst te weigeren, klikt u op "Bewerken". Lees ons
privacybeleid
voor meer informatie.
Afhankelijk van uw toestemming gebruiken wij de volgende cookies: advertentiecookies,
analysecookies, cookies voor het meten van doelgroepen, functionele cookies en
prestatiecookies.
Wij plaatsen cookies en gebruiken geen gevoelige informatie van uw apparaat om onze
producten te verbeteren en om gepersonaliseerde advertenties en inhoud weer te geven. U kunt
deze verschillende cookies aanvaarden of weigeren.
Om meer te weten te komen over cookies, de gegevens die wij gebruiken, de verwerking die wij
ermee doen en de partners met wie wij samenwerken, kunt u ons
privacybeleid
lezen.